Perifericele ergonomice pentru PC, un must have pentru un stil de lucru sanatos

1
De Teodora Tirca
6 iul. 2021

Un stil de viata sanatos inseamna mult mai mult decat sa ai grija la ceea ce mananci sau la nivelul de activitate fizica din fiecare zi.

Se oglindeste si in lucrurile mici pe care le traiesti zilnic, care aduse impreuna ar trebui sa se aseze intr-un echilibru care sa te reprezinte si sa te ajute sa te bucuri de lucrurile care iti plac asa cum iti doresti. Iar jobul tau cu siguranta poate fi strecurat printre acestea.

Probabil ca si tu ai resimtit suita de schimbari pe care le-a adus anul trecut si poate ca inca le mai experimentezi si acum, inclusiv pe partea profesionala. Lucrul de acasa a fost pentru multi o noutate care pe unii i-a prins nepregatiti atat emotional, cat si logistic. Productivitatea angajatilor care muncesc de acasa a fost un subiect des dezbatut, alaturi de ideea ca asta implica si un pericol iminent: depasirea din inertie a celor 8 ore de program si inexistenta unor limite intre timpul liber si jobul propriu-zis.

Si pentru ca mai multa munca inseamna mai mult timp petrecut la biroul de acasa, intra in discutie unul dintre lucrurile aparent mici, dar extrem de importante, mentionate mai sus: cat de confortabil este de fapt set-up-ul in care petreci 8+ ore pe zi? Ergonomia presupune amenajarea unui spatiu de lucru special pentru munca, care să fie potrivit tipului de sarcini pe care le indeplinesti si care sa-ti asigure o postura corecta, lumina naturala si confort pe termen lung. Poate ca ai auzit de birouri de lucru si scaune ergonomice, dar ce stii despre perifericele pentru PC dezvoltate pe acelasi principiu?

Tastatura la care lucrezi este unul dintre ele. Aceasta poate influenta major pozitia bratelor pe care o mentii in timpul scrisului, iar daca este una incorecta si incomoda pentru timp indelungat, risti intinderi musculare, dureri pe termen lung sau chiar dezvoltarea sindromului de tunel carpian.

Logitech a lansat de curand o noua tastatura care vine in sprijinul tuturor celor care vor sa aiba un stil de lucru sanatos. ERGOK860 imbina principiile ergonomice cu un design gandit in detaliu pentru confort si productivitate maxime. Aceasta a fost proiectata, dezvoltata si testata dupa criterii setate de cei mai buni specialisti in ergonomie – pentru imbunatatirea posturii, reducerea durerilor musculare si a presiunii de contact. Cadrul curbat si divizat al tastaturii te ajuta sa tastezi mai confortabil si reduce durerile de incheietura, sporind confortul bratelor, al umerilor si al gatului. In plus, postura incheieturilor va fi mereu confortabila indiferent daca stai in picioare sau pe scaun, datorita inaltimii reglabile: piciorusele pot fi pozitionate la 0°, -4° si -7°, pentru a-ti ridica palmele la inaltimea confortabila, oricare ar fi set-up-ul tău de lucru. Nu in ultimul rand, suportul pentru incheietura iti ofera confortul de care ai nevoie atunci cand tastezi, fiind format din trei straturi de spuma cu memorie si un finisaj usor de curatat.

Studiile arata ca odata ce incearca acest gen de produse ergonomice, 90% dintre utilizatori nu s-ar mai intoarce la perifericele traditionale si asta datorita unui duo de beneficii care nu pot fi contestate: confortul folosirii, fara niciun fel de durere musculara, impreuna cu productivitatea crescuta datorita efortului muscular mai scazut.

Iar daca iti mai spunem ca in medie, ajungi sa tastezi de trei milioane de ori pe an, cu siguranta ai o imagine de ansamblu pentru cat de important este sa ai parte de 100% confort in timp ce faci asta!

Foto: PR.