Ce inseamna sa iubesti? 9 pasi catre o iubire autentica, reala, adevarata

1
De Cristina Tudor
7 nov. 2020

Ce inseamna sa iubesti? Sa fii acolo. Sa fii deschis.

Sa fii sincer. Sa fii bun. Sa fii dispus sa asculti, sa intelegi, sa accepti, sa sustii si sa ierti. Asta inseamna sa iubesti.

Se spune ca inima bate mai tare atunci cand esti indragostita. Dar chiar ideea de a iti deschide inima si de a permite dragostei sa vina in viata ta poate provoca palpitatiile gresite. Sa spui „Da” iubirii este ca si cum ti-ai dezgoli sufletul si de a fi complet vulnerabila.

Ce inseamna sa iubesti cu adevarat? Ce inseamna sa fii intr-o relatie adevarata, bazata pe respect, si nu pe ego? Va spunem noi – iata care sunt cei 9 pasi catre o relatie autentica, reala, sincera:

1. Alege sa fii acolo

Iubirea nu creste si nici nu infloreste pentru ca te imbraci frumos sau te machiezi. Este necesar sa fii acolo, sa fii pe deplin prezenta – trup si suflet.

Cand iubesti pe cineva, cel mai bun lucru pe care il poti oferi acestuia este prezenta ta. Cum poti iubi daca nu esti complet acolo?

2. Invata sa fii deschisa

Iubirea este o forta puternica, insa nu o poti simti cu adevarat daca inima ta este inchisa. Treptat, incepe sa impartasesti cate putin despre tine: opinii, sentimente, griji, stari, povesti. Ajuta persoana din fata ta sa te cunoasca mai bine.

3. Alege sa fii sincera

A fi sincera in dragoste nu inseamna doar sa nu spui minciuni – inseamna sa fii tu, cea reala, fara masti, imperfecta.

Prefacandu-te ca esti o persoana care, in realitate, nu esti sau deghizandu-te dupa cum simti ii transmiti un mesaj ingrijorator persoanei care te iubeste – sufletele au o alarma incorporata care se activeaza atunci cand isi dau seama ca cineva nu le spune intregul adevar.

4. Invata sa fii amabila

A fi amabila in dragoste inseamna sa accepti ca oamenii nu pot indeplini intotdeauna asteptarile tale si ca trebuie sa ii oferi celuilalt libertate cu privire la modul in care actioneaza si raspunde.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.