Ce se poate ascunde in sufletul unei persoane cu „energie negativa”: 4 motive pentru care sa nu o marginalizezi

1
De Irina Constantin
23 mai 2021

Uneori, trendul „good vibes only” poate face mai mult rau decat bine.

Cu siguranta, ai fost si tu atrasa de motto-uri precum „positive vibrations only”, „no bad vibes” si asa mai departe. Poate chiar ti-ai pus aceste mantre ca imagine de fundal, pe telefon sau pe laptop.

In general, acest tip de atitudine te poate ajuta sa te inconjori cu persoane pozitive si optimiste, care sa te ridice si pe tine. Pe scurt, te poate face mai constienta in privinta celor pe care ii accepti in cercul tau apropiat.

Totusi, cand afirmi cu putere ca „energiile negative” nu au loc sub nicio forma in jurul tau, s-ar putea sa ranesti sau sa indepartezi chiar persoane foarte apropiate, care traverseaza, poate, o perioada dificila. In spatele acestor asa-zise bad vibes se pot ascunde foarte multe lucruri. Daca le-ai cunoaste, cu siguranta ai actiona diferit.

Iata ce se poate ascunde in spatele unei persoane cu energie negativa:

1. Un burnout, combinat cu asteptarile masive ale celor din jur

Una dintre cunostintele tale are o atitudine usor diferita in ultimul timp. Parca nu are vlaga si pune intotdeauna ce-i mai rau inainte. Pentru ca traiesti pe principiul „no bad vibes allowed”, s-ar putea sa o privesti de sus si sa o eviti o vreme, pentru a nu te afecta cu „vibratiile ei joase”.

Totusi, in spatele asa-ziselor vibratii negative, s-ar putea sa fie un burnout serios. Apoi, oricat de pozitiva ai fi in viata de zi cu zi, o extenuare fizica si mentala nu are cum sa nu iti afecteze optimismul si energia. Mai ales atunci cand toti cei din jur se asteapta sa performezi tot timpul la capacitate maxima!

Asadar, inainte sa judeci, intreaba-te daca nu cumva persoana cu bad vibes este, de fapt, pur si simplu foarte obosita.

3 ganduri frecvente ale unei persoane anxioase: Nu esti singura!

2. Anxietate

In ultimul timp, tot mai multe persoane se confrunta cu anxietatea in viata de zi cu zi. O persoana anxioasa poate parea agitata, mult prea preocupata de detalii si extrem de negativa, gandindu-se tot timpul la ce ar putea merge prost.

Declansatorii sunt la tot pasul, iar respingerea celor din jur nu face decat sa accentueze simptomele neplacute. De aceea, inainte sa pui eticheta unei persoane cu energie negativa, incearca sa o intelegi si sa afli daca nu cumva atitudinea ei are o alta cauza. Mai mult, s-ar putea sa descoperi ca poti ajuta!

3. Depresie

Daca o persoana anxioasa pare ca sta mereu ca pe ace, o persoana depresiva s-ar putea sa intre direct in ceea ce percepi ca fiind categoria „energie negativa”. Este extrem de important sa nu critici si sa nu marginalizezi o astfel de persoana, ci sa fii alaturi de ea si sa o inspiri sa se ridice din starile apasatoare.

4. O sursa de stres major si lipsa resurselor necesare

De multe ori, in spatele unei energii de vibratie joasa sta un stres constant, cauzat de lipsa anumitor resurse. De exemplu, o persoana aflata intr-o situatie dificila din punct de vedere financiar s-ar putea sa para negativa cand este, de fapt, doar coplesita de griji.

Respingerea celor „pozitivi”, critica si judecata nu vor face decat sa puna si mai multa presiune. Asadar, inainte sa intorci spatele, incearca sa intinzi o mana!

Foto: Unsplash.com.