Ce te face valoroasa pe tine, ca femeie?

1
De Roxana Harcovei
7 dec. 2018

Te-ai intrebat vreodata cat valorezi? Si cine iti defineste valoarea? Ei, bine, chiar tu esti cea care face acest lucru.

Nimeni nu va sti niciodata cat valorezi cu adevarat. Oamenii te percep, pe tine, in functie de propriile lor convingeri si prin prisma unor tipare in care ei cred. Tipare impuse de societate, poate.

De prea multe ori ai spus ca tu nu poti, ca sunt altii mai buni decat tine sau ca o sa pierzi.

E momentul sa spui: STOP! Fiindca tu poti mai mult si esti mai mult. Trebuie sa-ti spun ca esti destul! Cine te are pe tine, are atat de mult incat sa fie fericit si are atat de putin, incat sa spuna multumesc.

Esti frumoasa, indiferent de cat de mult te incadrezi in sabloanele societatii.

Nu trebuie sa te pliezi pe un tipar, ci trebuie sa fii tu. Frumusetea nu e definita doar de un ambalaj. In timp, acesta se uzeaza si este aruncat la gunoi. Frumusetea e in interior, in tine. Tu stii sa iubesti! Simplu fapt ca le zambesti celorlalti si ca le dai o mana de ajutor arata acest lucru. Frumusetea e difinita de iubire. Si ea nu isi doreste fapte mari, ci isi doreste sa fie construita din lucruri micute.

Esti mai valoroasa decat credeai.

Valoarea ta este demnitatea si respectul pe care il ai fata de tine. Esti mai mult suflet decat trup. Iubeste-te exact asa cum esti si nu ii lasa pe cei din jur sa iti spuna cum ar trebui sa te iubesti sau ce ar trebui sa faci pentru a fi fericita. Eu cred ca tu stii deja asta. Fa lucrurile care iti aduc bucurie pe termen lung, care te fac sa te simti iubita si acceptata exact asa cum esti.

Ai o multime de talente care te fac deosebita.

Esti capabila, trebuie doar sa ai incredere in tine. Te-ai nascut unica, nimeni in lumea asta nu mai este ca tine. Te-ai nascut cu niste talente, descopera-le, dezvolta-le si crede ca poti ajunge exact acolo unde iti doresti. Daca poti visa, cu siguranta poti si realiza ceea ce iti propui.

Tu nu esti defecta si nici nu te-ai nascut in secolul gresit.

Esti exact acolo unde trebuie sa fii. Esti ceea ce iti propui sa devii. Tu esti aici sa faci diferenta intr-o lume care isi doreste sa fie altfel. Esti puternica, iar inima ta primeste toate loviturile cu fruntea sus. Nu conteaza daca-ti mai scapa vreo lacrima din cand in cand, pentru ca lacrimile de cele mai multe ori sunt semne ale invingatorilor. Nu degeaba au fost create, pentru a ne descarca de poveri si suferinte pe care, uneori, nu le putem evita.

Ai un potential imens.

Tot ce iti propui poti sa duci pana la capat.  Toate bataliile pe care le-ai dus pana acum nu au fost in zadar. Poate ca, felul in care ai actionat i-a determinat pe altii sa mearga mai departe. Cred ca poti fi o incurajare pentru cei din jurul tau, de aceea fii tu, spune-ti povestea si traieste liber. Cei din jur au nevoie de tine, de experienta ta si de curajul tau.

Tu esti suficienta.

Nu trebuie sa incerci sa cuceresti inimile tuturor oamenilor pentru ca vei ramane dezamagita. Tu esti o sursa de inspiratie. Calitatile care iti definesc esenta pura sunt: modestia, blandetea, curajul, onestitatea, capacitatea de a te ridica, bunatatea, intuitia si intelepciunea cu care incerci sa tratezi fiecare situatie.

Cred ca ai obosit sa iti masori valoarea dupa standardele impuse de cei care te inconjoara, nu? De aceea iti spun, schimba-ti perspectiva si isi vei schima viata! Traim intr-o lume care ne determina valoarea in functie de pozitia noastra sociala, de oamenii care ne sustin, de lucrurile materiale pe care le avem si de felul in care aratam. Nu ar trebui sa fie asa!

Nu te vei ridica niciodata la inaltimea dorita atata timp cat incerci sa fii altcineva. Fii tu insati! Daca vrei sa fii la fel ca altcineva, ii vei trai viata acelei persoane. Practic, vei renunta la viata ta, vei renunta la tine. Oare asta e ceea ce iti doresti?

Foto: Shutterstock.com