Pana la urma, ce inseamna sa fii tu insati?

1
De Monica Radulescu
30 oct. 2018

Auzim tot mai des in ultima vreme: fii tu insuti. Dar sa faci asta intr-o societate care te vrea precum ceilalti pare din ce in ce mai greu.

Multi dintre noi am invatat sa ne ascundem vulnerabilitatea si sa afisam imaginea pe care si-o doresc altii doar ca sa ne simtim acceptati. Acest lucru nu face decat sa ne frustreze si mai tare si sa ne indeparteze de cine suntem cu adevarat. Iata cateva sfaturi care iti pot fi de folos:
Intra in contact cu copilul tau interior
Daca vei urmari cu atentie un copil mic, vei observa cat de liber este si cat de putin il intereseaza ce cred altii despre el.  Eu, de exemplu, invat multe de la nepotelul meu de patru ani. De aceea, atunci cand esti in contact cu copilul tau interior, iti dai voie sa te bucuri mai mult de viata si de fiecare moment. Trebuie doar sa te conectezi cu tine.
Fii mai constienta de gandurile tale
Stiai ca avem aproximativ 60 de mii de ganduri intr-o zi? Multe dintre cele pe care le emitem sunt negative, din pacate. De aceea, fii mai constienta de calitatea lor. Nu uita ca gandurile vin si pleaca si este bine sa inveti sa le filtrezi, sa le evaluezi si sa le elimini pe cele care simti ca nu ti se potrivesc. De aceea, iti propun un exercitiu. De fiecare data cand vine un gand negativ, observa-l si lasa-l sa treaca sau inlocuieste-l imediat cu unul pozitiv.  Tot mai multe studii arata ca orice gand negativ va somatiza in fizic, ceea ce nu este deloc de dorit. In plus, oamenii care gandesc pozitiv se imbolnavesc mai rar decat ceilalti.
Urmeaza-ti intuitia

Urmeaza-ti intuitia. Este unul dintre cei mai importanti factori atunci cand iti doresti sa fii tu insati. Multi dintre noi ignora intuitia si nu fac altceva decat sa ii multumeasca pe altii. In timp, asta aduce multa nefericire. In momentul in care te eliberezi si te pui pe tine pe primul loc, te vei simti mult mai bine si vei putea lua deciziile care iti fac tie bine. Asta conteaza cel mai mult.

Cum te ajuta toate aceste lucruri? Foarte simplu. Fii ceea ce esti. Exact asa cum simti. Atunci cand renunti la vechile tipare de gandire, apare si acceptarea. Intotdeauna va fi cineva mai destept, mai frumos sau mai tanar, dar nimeni nu poate fi ca tine. Tu esti unica si nu trebuie sa te schimbi doar pentru ca vrei ca ceilalti sa te placa. Oamenii potriviti te vor iubi pe tine, cea autentica.

Foto: Shutterstock.com