Cele 4 tipuri de conexiuni sufletesti care iti inalta spiritul si iti asigura fericirea

1
De Mia Nicolescu
9 iul. 2022

O legatura sufleteasca este o legatura spirituala si emotionala puternica intre doua persoane. Desi o legatura sufleteasca se poate intampla in orice tip de relatie, de cele mai multe ori se leaga dupa ce cele doua persoane practica o forma de intimidate profunda.

Legaturile sufletesti se pot forma pe patru cai diferite – fizica, emotionala, spirituala si sociala. Legaturile sufletesti sunt adesea confundate cu ideea de suflete pereche; conceptul este similar, dar legaturile sufletesti pot fi toxice, in timp ce sufletele pereche nu sunt niciodata asa.

4 diferente majore care deosebesc „sufletele pereche” de „partenerii de viata”

Potrivit specialistului in relatii, Ronnie Ann Ryan, “o legatura sufleteasca este atunci cand te simti profund conectat cu cineva, chiar daca nu-l cunosti de mult timp. Ar putea fi valabil atat pentru o relatie de prietenie, cat si de dragoste. E ca atunci cand spui ca nu iti poti imagina prezentul, viitorul si viata in general fara acea persoana alaturi. Exista ceva care va leaga pe amandoi.”

“Legatura sufleteasca este, de obicei, reciproca, insa sunt si putine cazuri in care doar una dintre persoanele implicate ofera si nu primeste in schimb la fel de mult.” Legatura sufleteasca ramane chiar si atunci cand doua persoane s-au despartit, dar unul dintre parteneri continua sa aiba sentimente.

TIPURI DE LEGATURI SUFLETESTI

Se spune ca exista doar patru categorii principale de legaturi sufletesti: fizice, emotionale, spirituale si sociale. Ele se creeaza prin casatorie, sex, prietenie si chiar relatie de afaceri.

LEGATURA SUFLETEASCA FIZICA

Legatura sufleteasca-fizica apare intre doua persoane care fac sex, de obicei in afara casatoriei. Daca simti o conexiune profunda cu un barbat cu care te intalnesti in secret, atunci nu este vorba doar despre sex. Ar trebui sa te intorci acasa, la partenerul tau oficial, sa privesti si sa simti. Ce lipseste de acolo?

LEGATURA SUFLETEASCA EMOTIONALA

Desi se formeaza de obicei cu prietenii, poti avea acest tip de legatura sufleteasca cu aproape oricine – sot, copil, cel mai bun prieten sau chiar un coleg de serviciu. Legaturile sufletesti emotionale sunt menite sa te ajute sa ramai cu picioarele pe pamant si sa ai un sprijin la nevoie. De exemplu, sa ai un prieten apropiat in care sa ai incredere sa ii povestesti tot.

Cu toate acestea, legaturile sufletesti emotionale pot fi toxice daca legatura este unilaterala. Aceste legaturi emotionale se intampla atunci cand cealalta persoana incearca sa te controleze, sa te schimbe sau sa te manipuleze pentru a o iubi. Poate fi dificil sa iesi dintr-o relatie din cauza legaturii emotionale.

Cea mai veche poveste a sufletelor pereche: Ceea ce e sortit sa fie al tau, va fi!

LEGATURA SUFLETEASCA SPIRITUALA

Legaturile sufletesti spirituale se formeaza atunci cand conexiunea ta cu cineva devine o legatura sufleteasca deosebit de profunda, fie ca este vorba despre cineva din viata ta, Dumnezeu sau o alta putere superioara. O astfel de legatura sufleteasca, de obicei transcende intr-o conexiune spirituala puternica.

O legatura sufleteasca spirituala este menita sa aduca implinire la un alt nivel, ajutandu-te sa obtii cunostinte si intelepciune pe parcurs. Din pacate, se poate forma si aici o legatura sufleteasca toxica; cealalta persoana poate avea intentii rele si sa-ti ignore adevaratele nevoi si sentimente.

LEGATURA SUFLETEASCA SOCIALA

Deoarece oamenii sunt creaturi sociale, nu este de mirare ca formam conexiuni cu ceilalti prin socializare. Legaturile sufletesti sociale se formeaza prin situatii si interactiuni sociale, adesea intre prieteni si alte grupuri sociale. Scopul unei legaturi sufletesti sociale este sa te conectezi cu cineva cu aceleasi pasiuni ca tine si sa ai o alta persoana care sa aiba grija de tine si de care poti avea grija. Totusi, aici apar cele mai multe legaturi sufletesti toxice.

6 SEMNE CA AI FORMAT O LEGATURA SUFLETEASCA
  1. Simti o conexiune profunda cu acea persoana.
  2. Tot ce face si ce spune celalalt are un impact puternic asupra ta.
  3. Simti ca si cum va cunoasteti de o viata.
  4. I-ai permis sa intre in viata ta intr-un moment crucial.
  5. Simti ca este o relatie unica, cum nu ai mai avut cu altcineva pana acum.
  6. Nu iti poti imagina viata fara el/ea.

Ti-ai dat seama tu cu cine ai o legatura sufleteasca?

Foto: depositphotos.com