Cele 5 stadii ale unei relatii de iubire

stadii relatii iubire
1
De Ioana Marosan
27 mai 2019

Orice relatie de iubire trece prin mai multe stadii. Si, ca in orice poveste, pe parcurs vor aparea cumpene pe care doar cele mai puternice cupluri le pot depasi.

Cei de la BrightSide au scris despre cele 5 stadii ale unei relatii de iubire pe care orice cuplu solid trebuie sa le parcurga.

Iata care sunt cele 5 stadii ale unei relatii de iubire:

Noua dragoste

Tocmai ce l-ai intalnit si totul este dulce ca mierea. Ai fluturi in stomac de fiecare data cand il vezi, fiecare atingere declanseaza un impuls electric si fiecare sarut este nesfarsit. Te uiti la telefon la fiecare cateva minute ca sa vezi daca nu cumva ti-a scris. Stii ca esti caraghioasa, dar nu-ti pasa. Este clar ca esti indragostita! Tine minte cum te simti acum, s-ar putea sa ai nevoie mai tarziu sa-ti reimprospatezi memoria.

Stapaneste-ti fluturasii din stomac si deschide ochii la semnalele de alarma de la inceputul relatiei

Incepeti sa va cunoasteti din ce in ce mai bine

Simti ca este o relatie serioasa si esti pregatita sa te implici. De obicei, in acest stadiu cei 2 parteneri hotarasc sa se mute impreuna. Acum incepi sa-ti dai seama ca viata adevarata nu este formata numai din flirturi si susoteli. Inca incercati sa petreceti cat mai mult timp impreuna, va impartasiti toate gandurile si sentimentele, va intrebati reciproc cum v-ati petrecut ziua si sunteti sincer interesati sa auziti raspunsul. Totusi, rutina incepe usor-usor sa ia locul euforiei. Este ca si cum ai descoperi diferenta dintre un turist si un imigrant: destinatia este aceeasi, dar responsabilitatile sunt total diferite.

Intervin rutina si dezamagirea

Inca ai sentimente puternice pentru jumatatea ta, dar ceva s-a schimbat. Nu te mai bucuri la fel de mult sa petreceti fiecare moment impreuna. Responsabilitatile si problemele cotidiene stau in calea povestii voastre de dragoste si, uneori, te simti prinsa intr-o rutina si te intrebi daca ai facut alegerea corecta. Aceasta este cea mai importanta bariera dintr-o relatie si, daca reusiti s-o depasiti impreuna, exista toate sansele ca sa depasiti partea cea mai grea dintr-o relatie.

Arta subtila a despartirilor. Cum sa inchei elegant o relatie

Stabilitate

In acest stadiu te simti foarte sigura in relatie, va vedeti asa cum sunteti de fapt. Poate ca nu mai plutesti in nori, asa cum o faceai in primul stadiu, dar greul din stadiul 3 a trecut. Ati invatat sa va acordati reciproc spatiu, ai invatat ce-i place si ce nu ii place partenerului tau. Va respectati pasiunile si obiceiurile, va pastrati individualitatea, dar si legatura puternica dintre voi.

Daruire

Daca ati ajuns pana in acest stadiu, meritati felicitari, pentru ca ati devenit o echipa pe viata. Nu-ti mai este dor de primul stadiu romantic pentru ca te simti foarte bine in relatia ta si nu-ti imaginezi ca ar putea sa fie diferita. Ai invatat si ca toti suntem perfecti, cu toate imperfectiunile noastre. Nu mai trebuie decat sa-ti inveti copiii secretele acestei relatii reusite si ca toate incercarile pot fi biruite daca partenerii se iubesc cu adevarat.

7 lucruri pe care le-am invatat intr-o relatie toxica

Tu in ce stadiul al relatiei tale te afli? Ai o reteta personala pentru a depasi mai usor perioada critica? Sunt foarte curioasa sa aflu si gandurile tale!

Foto: Instagram – @brittney_wytrykush