Cele mai des intalnite motive pentru care casniciile esueaza

1
De Alice Moisescu
22 feb. 2019

O casnicie poate fi fericita daca ambii parteneri lupta pentru aceeasi cauza, in fiecare zi. Daca se aleg unul pe celalalt in ciuda greutatilor sau a tentatiilor. O relatie fericita si implinita pana la adanci batraneti, insa… nu poate fi garantata de nimeni.

Un lucru e sigur: unele cupluri trec prin Iad impreuna si continua sa se tina de mana orice s-ar intampla, in timp ce altele cedeaza in fata celor mai mici probleme – cel mai mic conflict le desparte pentru totdeauna, fara drept de apel. Insa aminteste-ti ca o casnicie nu e cel mai usor lucru din lume, si are mare legatura cu felul in care abordezi nemultumirile pe care le ai. Nu trebuie sa te prefaci ca totul e in regula atunci cand in suflet simti neimplinire, insa felul in care exprimi aceasta nemultumire e mai important decat crezi.

25 de trucuri simple pentru o casnicie fericita

Iata care sunt greselile cele mai frecvente care pot distruge o casnicie:

1. Ignorarea problemelor de cuplu

Sa ignori problemele de cuplu reprezinta probabil cel mai gresit lucru pe care il poti face intr-o casnicie. Atunci cand intampini probleme, insa preferi sa imbratisezi tacerea sau evitarea discutiilor, nu vei face decat sa distrugi incetul cu incetul relatia de cuplu.

Evita starea de ingnoranta si discuta cu partenerul tau orice neintelegere, comunica-i tot ce te deranjeaza. Doar astfel veti face ca relatia voastra sa functioneze. Intr-un mod contrar, tensiunile vor creste, iar relatia… va claca.

2. Distantarea de partener

Piatra de temelie a unei casnicii este dorinta comuna de a petrece timp impreuna. Daca nu esti capabila sa ii oferi din timpul tau partenerului, nu vei fi capabila nici sa construiesti o conexiune profunda emotionala intre voi doi. Desigur, este valabil si viceversa. O casnicie reusita presupune implicare comuna.

Lipsa timpului petrecut impreuna inseamna vieti paralele… iar asta nu va duce decat la ruptura, la divort.

Cuplurile care au o relatie fericita renunta la aceste 12 lucruri

3. Lipsa comunicarii

O buna comunicare este una dintre bazele unei casnicii sanatoase. O buna comunicare inseamna ascultare inainte de toate. Daca nu vei invata sa iti asculti sotul pana la capat si vei tinde doar sa il acuzi, sa certi, sa il dojenesti… divortul va fi iminent.

4. Lipsa efortului in cuplu

Efort=implicare. Daca nu vei hrani relatia cu tandrete si efort, aceasta nu se va dezvolta armonios. Relatiile functionale, cele care nu ajung la divort, sunt acelea in care dragostea si intelegerea vin din interiorul sufletului. Incearca sa lucrezi mai intai cu tine, sa te iubesti mai intai pe tine! Doar asa il vei putea iubi si pe el si pretui la justa valoare. Iar casnicia voastra va deveni puternica in fata oricarui obstacol.

Cele mai bune 15 TED Talks despre casnicie, relatii si dragoste

5. Posesivitatea

Gelozia, posesivitatea…. sunt sentimente negative pe care nu le constientizam, astfel nu ni le putem asuma deschis. Posesivitatea este o consecinta directa a abandonului de sine, care conduce in primul rand catre nesiguranta.

O femeie nesigura simte nevoia ca partenerul sa compenseze pentru golul sau interior sau nesiguranta creata de abandonul de sine.

John Krasinski spune ca acesta este secretul casniciei sale fericite cu Emily Blunt

Foto: Shutterstock.com