10 citate despre dragostea nepamanteana

1
De Cristina Tudor
13 iun. 2020

L-am redescoperit recent pe Eliade. Nu credeam ca ma va mai impresiona la fel ca in adolescenta, cand il iubeam neconditionat.

Ma gandeam ca eram tanara si usor de impresionat, ca imi statea in fire sa ma indragostesc de fiecare personaj si fiecare autor mai cu cu vino-ncoace.

M-am inselat amarnic. L-am inteles altfel acum, de parca as fi patruns intr-o noua dimensiune a cartilor sale. Gasiti mai jos cateva citate din „Nunta in cer”, romanul cu care mi-am descretit fruntea in serile de peste weekend.

Citeste si:
Citate de dragoste scurte: un alt mod prin care sa iti exprimi…

Dar cel care a cunoscut unirea aceea de neinteles pentru experienta si mintea omeneasca, stie ca de la un anumit nivel viata nu mai are sfarsit, ca omul moare pentru ca e singur, e despartit, despicat in doua, dar ca printr-o mare imbratisare se regaseste pe sine intr-o fiinta cosmica, autonoma si eterna.

Dac-ai sti cat am fugit de tine, pana te-am intalnit.

Ar fi inspaimantator sa crezi ca din tot acest cosmos atat de armonios, desavarsit si egal cu sine, numai viata omului se petrece la intamplare, numai destinul lui n-are nici un sens.

Setea trupurilor noastre a fost greu de stins atunci. Parca nu mai era imbratisare contopirea aceea din urma, cand cu adevarat se topeau contururile, disparea carnea, ne uitam respiratia, mistuiti amandoi de o singura – insangerata si nesatioasa – gura. De mai multe ori am nadajduit ca la capatul rapirii aceleia vom intalni, impreuna, moartea. N-am stiut ca poate fi atat de ispititoare moartea, atat de calda – voluptate fara spasm, beatitudine fara strigare.

– Stii de ce nu pot sfarsi nici o carte? Pentru ca toate eroinele seamana cu tine, si n-am curajul sa te descriu, sa fac literatura din dragostea asta…

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Instagram/Sophia Illich.