Crede in tine chiar si in cele mai apasatoare zile ale tale

1
De Alice Moisescu
22 ian. 2019

E suficient sa crezi in tine ca sa ai tot ce iti doresti. E suficient sa crezi in tine ca sa ajungi acolo unde ti-ai propus. Si da, e suficient sa crezi in tine ca sa ai lumea la picioare!

Ce este de facut, insa, atunci cand nu stam prea fantastic la capitolul incredere de sine? Cum actionam atunci cand suntem loviti de indoiala?

7 modalitati prin care sa capeti incredere in propriile forte

1. Accepta situatia cu zambetul pe buze

Fa pace cu tine, fa pace cu oamenii, fa pace cu situatiile din viata ta. Poate nu iti ies toate cum vrei, insa tine minte… toate la timpul lor. Tu fii doar recunoscatoare pentru tot ce ai in prezent.

2. Aminteste-ti de momentele de reusita

Ai momente in care simti ca nimic nu are rost si ca tot ce faci este in zadar? Ia un loc, respira si aminteste-ti de lucrurile frumoase pe care le-ai facut pana acum, de reusitele tale. Noteaza pe o foaie de hartie toate lucrurile pe care le-ai facut pana nu demult, de la cele cu insemnatate si pana la cele marunte. Sunt sigura ca ai o lista lunga. Ce zici, te-am facut sa zambesti? šŸ™‚

3. Fii blanda cu tine

Vorbeste cu tine, fii buna cu tine. Cand stai la masa, cand iti bei cafeaua sau cand te uiti in oglinda… vorbeste cu tine. Fii ingaduitoare cu tine. Nu ai nevoie de aprobarile celorlalti, ci doar de aprobarea ta. Fii cea mai buna prietena a ta!

4. Nu iti lasa temerile sa te influenteze

E lucru demonstrat: frica poate ajunge la un nivel atat de ridicat incat iti poate distruge viata. Frica se traduce astfel: dovezi false care par reale… PAR, ai citit bine! Si este principalul impediment care te poate tine pe loc atunci cand vrei sa crezi din nou in tine. Infrunta-ti si tu temerile si nu le lasa sa te impiedice sa ajungi acolo unde iti doresti, sa iti atingi obiectivele!

5. Imbraca o atitudine pozitiva

Nu e usor, stiu. Dar ce te costa sa incerci? Daca a juca rolul victimei, a dramatiza sau a te plange zi de zi nu sunt sarcini atat de greu de gestionat, atunci de ce sa nu incerci si invers? Cat poate fi de greu?

Atitudinea pozitiva este calea cea mai usoara catre reusita. Fii recunoscatoare pentru tot ceea ce esti si ceea ce ai! Nu aluneca in negura, iesi la lumina!

6. Mergi inainte, nu te uita inapoi!

Vor exista momente in care te vei simti trista, la pamant si totul ti se va parea fara sens. Vocile interioare iti vor spune sa renunti… si asa vei incepe sa te indoiesti de tine. Nu asculta niciodata vocile negative din capul tau. Fii puternica si mergi mai departe! Nu renunta la tine!

Mergi inainte, vei ajunge negresit la destinatie. Iar cand se va intampla asta… vei realiza ca esti mai puternica decat credeai.

7. Lasa viata sa isi urmeze cursul

Cand vei invata acest lucru si il vei accepta, vei realiza cat de frumoasa si de pretioasa este viata. Doar lasand-o sa te ghideze, iti va oferi toate bogatiile ei. Ia viata asa cum este ea – cu bune si cu rele, deopotriva. Relaxeaza-te!

Foto: Shutterstock.com