Cum facem ca dragostea sa dureze? Cele mai bune sfaturi pentru ca relatia ta de iubire sa fie pentru toata viata

sfaturi relatie
1
De Cristina Tudor
13 oct. 2021

Unul dintre cele mai importante sfaturi ar fi urmatorul: incearca sa iti hranesti propria forta interioara, apoi sa o aduci in relatia de cuplu.

Iubirea adevarata, un parteneriat etern. Sentimentele nu sunt singurele care conteaza intr-o relatie. In aceasta ecuatie mai trebuie sa intre si sinceritatea, maturitatea, recunostinta, aprecierea, increderea reciproca, respectul. Degeaba spui ca iubesti daca nu demonstrezi prin actiuni marunte. Este usor sa vorbesti, insa este mai dificil sa dovedesti.

Iata cele mai importante sfaturi pentru o relatie de durata:

1. Invata sa fii independenta si puternica

Unul dintre cele mai importante sfaturi ar fi urmatorul: incearca sa iti hranesti propria forta interioara, apoi sa o aduci in relatia de cuplu. Invata sa fii independenta, sa crezi in tine, sa simti ca nu ai nevoie de nimeni si de nimic pentru a iti implini visurile… si abia apoi iubeste-ti partenerul. Si nu face asta pentru ca ai nevoie sa fii fericita – o persoana nu te completeaza – sau pentru ca ai nevoie sa fii iubita inapoi… ci pentru ca iubirea este un lucru cu adevarat incredibil pe care vrei sa il oferi fara sa astepti ceva la schimb.

2. Mentine o baza solida de acceptare reciproca

Cum fac cuplurile fata dezacordurilor pe care nu le pot rezolva? Acestea isi accepta reciproc parerile – inteleg ca problemele sunt o parte inevitabila a oricarei relatii pe termen lung. Ei nu isi doresc astfel de probleme, insa sunt capabile sa le faca fata, sa evite situatiile care le irita si sa dezvolte strategii care sa le ajute sa depaseasca momentele mai putin frumoase.

Atunci cand alegi un partener pentru o viata, alegi in mod inevitabil si un anumit set de probleme de nerezolvat cu care va veti confrunta amandoi in urmatorii 10, 20 si 50 de ani.

3. Invata sa spui ce vrei si sa fii prezenta atunci cand comunici cu partenerul de cuplu

Trebuie sa fii pe deplin prezenta atunci cand comunici. Nu uita ca partenerul de cuplu nu stie sa citeasca mintea ta. Impartaseste-ti deschis gandurile, vorbeste sincer si fara perdea despre ceea ce simti. Ofera informatiile de care are nevoie si nu te astepta sa stie tot.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Unsplash.com