Cum iti dai seama ca un barbat gandeste cu inima?

1
De Ioana Marosan
2 oct. 2019

Fii atenta la cateva lucruri ca sa te lamuresti daca partenerul tau este un barbat care gandeste cu inima.

Exista multe cuvinte care pot descrie un barbat: curajos, inteligent, masculin, hotarat, pasional. Insa nu te-ai gandi niciodata la cuvantul emotie. Cum iti dai seama ca un barbat gandeste cu inima? Cu putina atentie vei invata sa-l decoperi pe acel barbat care se afla intr-o conexiune puternica cu inima sa.

3 lucruri pe care nu ar trebui sa i le spui niciodata partenerului de cuplu potrivit psihologilor

Cum iti dai seama ca un barbat gandeste cu inima?

1. Un barbat care gandeste cu inima este foarte rabdator. Cu sine insusi, cu ceilalti, cu viata in general.

Atunci cand este cu adevarat conectat la inima sa, reuseste sa fie rabdator si sa iubeasca cu adevarat viata, pe sine insusi, dar si pe cei din jurul sau. Chiar si atunci cand acestia nu fac ceea ce isi doreste el. Stie sa le acorde spatiu si libertate celor cu care interactioneaza, pentru ca si el vrea sa aiba parte de acelasi tratament.

2. Rade cu usurinta, fara sa fie fals.

Este greu sa te abandonezi cu totul rasului, mai ales atunci cand intelectul are o predispozitie de a te minti ca lucrurile sunt mai rele decat in realitate. Dar un barbat care gandeste cu inima isi dezvaluie inocenta in aproape orice situatie. El poate sa rada fara efort la spectacolul pe care il ofera viata. Iar inima sa nu rade cu superficialitatea arogantului care crede ca e “mai tare si mai destept” decat restul lumii.

Cum iti mentii relatia de cuplu sanatoasa dupa ce apare primul copil

3. Este bun cu cei din jurul sau

Ii ajuta pe cei din jurul lui, chiar daca nu ii place pe toti. Asta nu inseamna ca tolereaza chiar pe toata lumea. Un barbat care este conectat cu inima sa stie sa arate compasiune celor care au nevoie de ea, chiar si atunci cand cei mai multi oameni nu ar face-o.

4. Traieste constient si este prezent in viata celor din jur

Atunci cand ii asculta pe cei din jurul sau, o face atat cu mintea, cat si cu inima. Face acest lucru dezinteresat, fara sa urmareasca un obiectiv ascuns. Este atent atat la cuvintele celui cu care vorbeste, cat si la mesajul ascuns din spatele cuvintelor.

Care este problema relatiilor moderne, potrivit terapeutului de cuplu Esther Perel

5. Traieste cu pasiune drumul pe care si l-a ales in viata

Pentru a-si gasi drumul in viata, un barbat trebuie sa depaseasca constrangerile pe care i le impune mintea si sa-si asculte inima. Un barbat care este conectat cu fiinta sa traieste asa cum ii sopteste inima, indiferent daca este usor sau greu. Iar sacrificiile pe care le face, personale sau legate de cei din jurul sau, urmaresc un scop mai inalt: sa-si urmeze inima.

Foto: Shutterstock.com