Cum sa fii o persoana placuta in fata celorlalti

1
De Cristina Tudor
7 mai 2018

Axeaza-te pe aspectul fizic, dar incearca sa tii cont si de frumusetea atitudinii tale si de bunatatea inimii.

Cand auzi un compliment, ar fi bine ca acesta sa nu se refere doar la aspectul fizic. Invata sa fii o persoana placuta fara sa te bazezi pe trasaturile chipului si ale trupului tau.

Simtul umorului in limite rezonabile, zambetele sincere si inteligenta imbraca frumos o silueta de invidiat si un chip angelic. Poarta-le cu incredere si o sa fii o persoana placuta! Tine cont si de aceste idei, dezvaluite de S.K. Sharma, psiholog si consilier lifestyle, pe timesofindia.com.

Trebuie sa-ti doresti sa fii o persoana placuta

In primul rand, pentru a deveni o persoana pozitiva, trebuie sa vrei cu adevarat sa fii asa. Dorinta vine doar atunci cand esti sigura ca schimbarea iti va imbunatati viata. Vei stii ca esti pe drumul cel bun cand oamenii vor incepe sa aiba mai multa incredere in tine, vor fi politicosi in preajma ta, iar colegii de la serviciu isi vor dori sa te aiba alaturi.

Fii realista!

Sa fii o persoana placuta nu inseamna ca trebuie sa te transformi intr-un sfant. Poti avea in continuare sentimente negative, reactii dure in diferite situatii, daca se impun. Ideea este ca atitudinea generala sa fie una pozitiva, optimista. Nu te descuraja cand nu reusesti sa fii mai buna! Continua sa iti doresti asta si incearca sa nu mai cedezi starilor apasatoare.

Atentie la discurs si la limbajul corpului!

Obisnuieste-te sa te exprimi folosind cuvinte pozitive, frumoase, si fa ajustari in limbajul trupului. Mizeaza pe gesturi si reactii cat mai prietenoase. Nu te abtine sa te amuzi, daca ceva este amuzant, nu ezita sa complimentezi, daca situatia impune acest lucru, si evita sa detii monopolul in discutii. Lasa si pe altii sa-si exprime opiniile, indiferent de viziune.

Selecteaza oamenii care fac parte din anturajul tau

O cale sigura pentru a fi o persoana optimista este sa ai alaturi oameni care impartasesc aceleasi valori cu tine si au o perspectiva senina asupra vietii. Pe scurt, inconjoara-te de oameni care vad partea plina a paharului. In timp, ajungi sa fii unul de-al lor. Daca prietenii, colegii, rudele cu care intri in contact zilnic sunt adesea nemultumiti, capriciosi, pesimisti, risti sa iti schimbi si tu, nu in bine, mentalitatea si dispozitia de zi cu zi.

Spune multumesc cand ai prilejul

Multumesc! Multumesc, parinti, prieteni! Multumesc, mie, pentru toate eforturile facute ca sa fiu cine sunt. Fii recunoscatoare pentru tot ceea ce primesti, tot ceea ce inveti, tot ceea ce traiesti! In felul acesta iti va fi dificil sa fii cinica si cu o atitudine in general negativa.

Foto: Shutterstock.com