Ce o face pe o femeie cu adevarat frumoasa?

1
De Roxana Harcovei
2 aug. 2018

De unde stim ca ceea ce noua ni se pare frumos, pare la fel si in ochii altora?

Nu avem de unde sa stim, pentru ca frumusetea nu poate fi incadrata intr-un tipar anume. Fiecare femeie e frumoasa in felul ei, iar frumusetea sta in ochii privitorului.

O femeie se simte bine daca si-a aranjat parul, daca manichiura ei este una perfecta, daca sprancenele sunt bine definite. Orice femeie aranjata se simte frumoasa. Dar o aceeasi femeie poate oare sa-si  regaseasca starea de bine daca traieste o emotie care sa-i ofere o bucurie imensa? Sa o faca tanara. Sau poate sa vibreze odata cu sensibilitatea si profunzimea intalnita la cei din jurul ei, astfel incat sa se simta frumoasa numai pentru ca este in acel moment acolo? Sau nu mai vede, nu mai aude, nu mai simte, se ineaca in superficialitatea molipsitoare din zilele noastre, in dorinta de a-si construi doar propria imagine? Apreciaza doar forma fara continut?

„Fericirea o face pe femeie frumoasa si  dragostea o face fericita. Iubirea este adevaratul fard al femeii.” – Charles Baudelaire

Eu cred ca exista femei care inca mai au si alte valori in viata lor decat o fata perfecta sau un corp de topmodel. Suntem frumosi noi, oamenii, cu toate imperfectiunile noastre. Daca am fi cu totii perfecti, nu ar mai exista niciun farmec, am fi toti la fel, am fi ingrozitor de plictisitori. Perfectiunea consta in imperfectiune.

“Frumusetea este si despre cum te misti, cum vorbesti, cum te exprimi. Este despre caldura, spontaneitate si carisma.” – Debra Luftman

Adevarata frumusete este in interiorul tau, tu esti mult mai mult decat ceea ce se vede din punct de vedere  fizic. Ceea ce esti cu adevarat este acea esența feminina. Oamenii din jurul tau au nevoie de viziunea, de sensibilitatea si de compasiunea ta. Tu ai capacitatea de a da viata, ai puterea de a crea. Iubirea infinita este in tine. Invata sa te iubesti si sa te accepti asa cum esti pentru a putea da și altora din iubirea ta; daca nu te vei iubi tu, cine altcineva o va face?! Invata sa te asculti si  sa iti satisfaci nevoile, pentru a putea sa-i asculti si sa-i  intelegi pe cei din jurul tau. Pe tine nu te definesc accesoriile sau hainele pe care le porti, cu siguranta spun multe  despre tine, dar nu sunt definitorii. Adevarata frumusete depaseste aparenta, izvoraste din sublim si simplitate.

“Unii oameni, indiferent cat de batrani sunt, niciodata nu isi pierd frumusestea. Au mutat-o din fetele lor in inimile lor.” – Martin Buxbaum

Oamenii vad exact ceea ce crezi tu despre tine. Atitudinea ta este o parte din frumusetea ta si ea este cea care face diferenta. Atitudinea te face o femeie puternica, iar orice femeie puternica, automat, este o femeie frumoasa. Atitudinea ta este o alegere. Nu conteaza ceea ce ti intampla, ci ceea ce se intampla in tine. Conteaza eleganta cu care alegi sa actionezi  si felul in care iti demonstrezi tie insati ca ceea ce faci te reprezinta cu adevarat.

Frumusetea unei femei o regasim si in intelepciunea ei, iar intelepciunea este puterea de a invata ceva de la oricine. Femeia are aceasta abilitate bine definita. De exemplu, unele dintre ele invata zi de zi de la copilul lor cum sa fie mame mai bune si cum sa-si indrume pruncul in viata. Altele sunt buni lideri si au puterea de a sustine un business, invatand sa  asculte nevoile clientilor sau ale subordonatilor. Unele sunt creative, amuzante, empatice, curioase, curajoase, responsabile, organizate sau pur si simplu iubitoare. Suntem diferite, toate, fiecare dintre noi este unica si la fel de frumoasa in felul ei. Eu am parte de unele calitati, iar tu ai parte de altele. Eu am unele defecte, iar tu le ai pe ale tale. Insa, amandoua suntem autentice.

Draga mea, frumoasa te face felul in care gandesti, frumoasa esti cand iubesti si daruiesti, cand zambesti si transmiti celor din jurul tau bucurie. Esti frumoasa cand te simti bine in pielea ta. Frumosul nu este reprezentat de obiect, ci de emotia pe care o transmite celor din jur. Si nu uita ca frumosul este in tine, interiorul defineste in totalitate exteriorul.

Foto: Instagram – Karen Wazen Bakhazi