Lucrurile care diferentiaza o femeie puternica de una care nu a ajuns la adevarata sa valoare

1
De Cristiana Astefanoaiei
13 mart. 2023

Fiecare dintre noi are in jur femei incredibile. Si fiecare dintre ele are o importanta de neegalat si reuseste aduca o schimbare in bine. Toate suntem puternice, insa unele femei se remarca printr-o incredere in sine care le face cu totul speciale.

Toate avem aceasta putere in noi si este foarte important sa nu uitam acest lucru. Atunci cand treci prin momente dificile, cum ar fi depresia si anxietatea, sau pur si simplu ai nevoie sa-ti amintesti cat de minunata esti, reciteste acest articol!

O femeie puternica din punct de vedere mental face lucrurile diferit, deoarece traieste dupa alte convingeri de baza care ii ghideaza deciziile si obiceiurile zilnice. Cand intra intr-o incapere, aduce o energie aparte – nu una care te copleseste, ci care te invaluie.

Ce o diferentiaza pe aceasta femeie de altele? Ce ii ofera aceasta forta?

Nu te nasti o femeie puternica, ci devii una

O femeie puternica nu isi stabileste valoarea in functie de parerea lumii

Daca si tu vrei sa ajungi o femeie puternica, nu trebuie sa asculti de parerea celorlalti. Nu ai nevoie de validarea lor pentru a-ti cunoaste valoarea. Uneori, oamenii sunt absorbiti de propriile povesti de viata si de convingerile limitative pe care le au si nu pot gandi in afara cutiei. De aceea, atunci cand ai incredere in tine, nu trebuie sa-ti confirme nimeni nimic.

Isi accepta slabiciunile si vulnerabilitatea

Forta vine din vulnerabilitate – este o lectie pe care femeile puternice au invatat-o. Sa fii stapana pe tine nu inseamna sa-ti negi slabiciunile, ci sa le imbratisezi si sa le transformi in calitati. De exemplu, daca esti o fire sensibila, nu inseamna ca esti o femeie slaba, ci ca iti vei lua forta din emotii si sentimente.

Este curajoasa

O femeie puternica va infrunta viata cu zambetul pe buze, chiar daca acest lucru inseamna sa se arunce cu capul inainte uneori. Fara a risca, nimic nou nu se va intampla niciodata. Asadar, ai curaj, vorbeste cu straini, mergi intr-o calatorie singura sau fa acel lucru care te sperie. Vei vedea ca increderea in fortele proprii va creste.

Nu are nevoie ca cineva sa greseasca pentru ca ea sa se remarce

Femeile care inca nu si-au descoperit adevarata valoare simt nevoia sa se afirme prin a accentua greselile altor persoane. Atunci cand o femeie este nesigura, va cauta pe cineva mai slab fata de care se simte superior. O femeie puternica isi cunoaste capacitatile, iar acestea nu sunt influentate in niciun fel de persoanele din jur. Mai mult, acest tip de femeie va intinde mereu o mana de ajutor catre cineva care are nevoie de ea.

5 lucruri pe care le poti face pentru a activa feminitatea interioara

Petrece timp cu oamenii care o inspira

Puterea mentala poate fi contagioasa. Daca vrei sa fii o femeie puternica, stai in jurul persoanelor pe care le admiri. Observa cum reactioneaza in anumite situatii, vezi ce calitati ai putea sa preiei de la astfel de oameni. Invata de la cei pe care ii admiri si nu te mai compara cu ceilalti.

Nu depinde de altcineva

Chiar daca o femeie puternica iubeste sa fie in preajma oamenilor si se incarca de la ei, este la fel de capabila sa se descurce singura. Nu are nevoie de o plasa de siguranta.

7 lucruri pe care o femeie puternica stie ca le merita intr-o relatie de cuplu

Isi asculta intuitia

De cele mai multe ori, singurul lucru care diferentiaza o femeie puternica de una care nu si-a descoperit valoarea este intuitia. In momentul in care o femeie are incredere totala in simturile ei, deja va sti ca are o forta indistructibila. Ai curajul sa faci doar ceea ce simti tu pentru o vreme si vei vedea ca atitudinea ta fata de viata se va schimba.

Foto: Freepik.com