Nu te nasti o femeie puternica, ci devii una

1
De Maria Dima
21 feb. 2020

Exista femei care trec prin foc si ies pe partea cealalta, mai puternice si mai ambitioase. Care se uita la inima lor facuta bucatele si sunt in stare sa le adune, sa le lipeasca la loc si sa faca o opera de arta din revenirea lor.

Asemenea femei sunt dovada vie a faptului ca nu te nasti puternica, ci devii asa. Ca toate furtunile prin care treci te inarmeaza cu lectii, rabdare si cunoastere. Ca ranile se vindeca si devin armuri care te proteajaza si mai mult de acum incolo. Ca cicatricile sunt dovezi de curaj.

Unele femei sunt capabile sa zambeasca de dimineata chiar daca au plans toata noaptea

Nimeni nu are o viata de poveste.

Insa o femeie puternica iti va zice cu zambetul pe buze despre tot ce a trait, iubit sau incercat, fara vreo urma de regret. Fara incruntare, aruncat responsabilitatea sau ascuns de adevar.

Transforma-ti dorintele in realitate cu acest exercitiu de gandire

Cum recunosti o femeie puternica?

Capa de supererou, pancarde, grenade aruncate, lupte de gherila pe tocuri? Torta tinuta elegant in sus? Ochelari pe nas? Spatele lucrat? Dupa ce recunoastem o femeie care a trecut prin razboi si inca mai crede in pace?

Mai mult, cum putem si noi sa ne regrupam fortele atunci cand totul pare pierdut? Cum putem sa devenim si noi mai puternice?

  • Incredere

Nu ti s-a intamplat sa ai mai multa incredere intr-un strain decat in instinctele tale? Sa dai toata crezarea unei greseli si nu sutelor de lucruri bune pe care le faci dintotdeauna? Sa te bazezi pe astre mai degraba pe propriile cunostinte?

Femeile puternice au invatat sa aiba incredere in fortele lor. Stiu sa-si asculte vocea interioara si sa se bizuiasca pe ea.

  • Valoare

Multe femei isi cunosc limitele si se opresc acolo. Femeile puternice isi stiu nesigurantele, dar si capacitatile. Nu-si pierd timpul comparandu-se cu altele. Nu cer perfectiune de la sine, pentru ca stiu ca oricum sunt unicat.

Fraze la care trebuie sa renunte toata lumea in 2020

  • Emotii

Femeia puternica stie ca puterea ei vine din emotii, pe care-si da voie sa le traiasca din plin.

Nu cere permisiunea pentru a iubi, a invata, a explora, chiar daca toate astea vin cu un muson de emotii grele pe care trebuie sa le gestioneze si fara vreo garantie de succes.

  • Respect, nu atentie

N-ai sa vezi vreo femeie independenta cersind atentie. Tipele asertive, care stiu ce vor de la viata, cauta respect.

Si aici mai e o gaselnita faina: ele nu stau la discutii, explicand de 1000 de ori de ce vor sa primeasca respectul cuvenit. Nu. In schimb, fac o chestie la care nu multa lume s-ar gandi din prima: pleaca. Se indeparteaza de oamenii care nu le ofera asta.

  • Adevar

Femeile puternice prefera adevarul, oricat de grea ar fi aceasta alegere in fata oricarei minciunele dulci.

Asta e politica lor si vine din aceleasi intentii pure de a face bine, pentru ele si pentru altii.

Nu poti sa treci peste durerea ta pana nu accepti aceste adevaruri dure

  • Iertare

Femeile astea misto nu au timp de razbunare, ranchiuna, asteptat pe la colturi pentru a vedea cum se intoarce roata etc. Inima lor e plina de iertare si mintea lor nu vrea sa aiba nimic de-a face cu negativismul.

Din nou, nu e ceva cu care se nasc, ci este o trasatura asumata. Ele aleg iertarea de fiecare data, mai ales atunci cand e greu. Pana la urma, cu totii gresim, iar singura sansa de a merge inainte si de a incerca din nou vine din iertare. Altfel, nimeni n-ar mai avea oportunitatea de a invata nimic.

Getty Images.