Nu poti sa treci peste durerea ta pana nu accepti aceste adevaruri dure

1
De Maria Dima
14 feb. 2020

Despartirile sunt crunte si nemiloase. Unele te reseteaza de tot, altele iti rup inima, dar iti repara vederea, pe cand unele te lasa cu un handicap pe viata datorita caruia stii sigur ca nu mai poti iubi in acelasi mod.

Multe suferinte te lasa mut pentru o perioada timp, iti ingreuneaza gandirea, te apasa pe piept si te fac sa bati in retragere. Te fac sa te izolezi, sa nu mai incredere in oameni si cu atat mai putin in tine.

Cum stii ca te-ai vindecat dupa o despartire?

Timpul trece si intensitatea suferintei tale pare sa se fi domolit.

Acum stii ca poti sa supravietuiesti oricarui razboi mondial, daca ai trecut prin asta si esti inca in picioare. Esti convinsa ca poti respira normal daca cumva va intalniti din greseala. Stii ca viata ta e mult mai linistita, adeseori mai plina si mai limpede fara el. Dar oare ai putut accepta toate adevarurile dure ale despartirii voastre?

Pe langa astamparul emotional care s-a asternut peste sufletul tau, trebuie sa te increzi in aceste semne care-ti demonstreaza delicat ca ai trecut cu bine peste durerea despartirii.

Asadar, nu poti sa treci durerea ta peste pana nu accepti aceste adevaruri dure:

  • Nu exista o incheiere perfecta care sa-ti aduca pacea

Nicio despartire nu este usoara, dulce sau inaltatoare, nici macar atunci cand stii ca faci ce trebuie pentru viitorul tau, pentru sanatatea ta fizica si emotionala.

Faptul ca nu ai avut parte de incheierea dorita nu trebuie sa te impiedice pe tine sa-ti oferi asta. Pune-ti pe foaie toate lucrurile bune care ti s-au intamplat de cand nu mai esti in acea relatie si ai sa vezi ca se aduna o gramajoara cu care poti oricand sa defilezi in lume, cu capul sus. Strange lectiile pe care le-ai invatat in timpul petrecut impreuna si tot ce ai schimbat de cand el nu mai este in viata ta. Fara toate astea, nu ai fi omul de azi.

Cum mergi mai departe daca nu ai avut parte de incheierea dorita?

  • Ce fac oamenii dupa o despartire spune ceva despre ei, nu despre tine

Unii barfesc, altii arunca cu vina si denigreaza persoana pe care pana ieri o adulau, unii uneltesc impotriva ei, se razbuna, manipuleaza si folosesc copiii ca moneda de schimb sau nu vor sa mai stie nimic despre ce era inainte o viata de familie.

Indiferent ce face fostul tau partener, asta tine de el, si nu de tine. Nu putem sa controlam sau sa schimbam reactiile celor pe care-i iubim.

Nu e cazul sa mai suferi inca o data pentru limitarile de care da dovada cel pe care tocmai l-ai lasat. Ai facut asta deja, ca doar de asta ati ajuns la despartire. Acum e momentul sa te pui pe primul plan si nu lasi interferentele din exterior sa-ti perturbe linistea pentru care ai luptat atat de mult.

Inainte sa-i spui ramas bun acestui deceniu, ia-ti o clipa sa te gandesti la ultimii 10 ani din viata ta

  • Unii oamenii nu o sa ceara iertare niciodata pentru ca nu pot

Unele caractere sunt limitate, din fabrica. Altii inca se cearta pe aceleasi subiecte de acum 20 de ani, neindoindu-se o clipa de adevarul absolut pe care numai el il detin.

Unii oameni sunt mici, iar daca acest adevar sta intre tine si o viziune mai mare si mai frumoasa de viata, e cazul sa-l inghiti ca pe o pastila amara si sa treci peste. Nu astepta permisiunea sau scuzele nimanui pentru a-ti croi o noua soarta.

Femeile puternice sunt cele care pleaca. Stiu ca pot mai mult!

  • Nu poti sa schimbi omul, oricat de multa nevoie de schimbare crezi tu ca are

Oamenii se schimba cand si daca vor ei. In momentul in care stiu ca au mai multe de pierdut decat de castigat daca nu se schimba, se aprinde un beculet. Pana atunci, nu.

O multime de persoane numesc disfunctionalitati familiale, comunicare defectuoasa si relatii toxice sau abuzive zona lor de comfort, insa daca pentru tine intrerupatorul s-a aprins si stii ca asemenea lucruri nu sunt ceea ce-ti doresti, atunci tot ce poti face este sa alegi altceva. Nu sa astepti ca cel de langa sa se schimbe, sau sa-l fortezi sa faca asta.

Protocolul de securitate emotionala pe care l-am implementat dupa fiecare despartire dureroasa

Tot ce putem controla in viata este reactia noastra. Concentreaza-te pe tine si fii tu schimbarea de care ai nevoie!

Foto: Getty Images.