10 trasaturi ale barbatului care atrage femei puternice

1
De Mia Nicolescu
28 mart. 2022

Toate ne dorim un partener de viata cu valori similare. Sa fie visator ca noi, dar si puternic, sa fie independent financiar, dar sa isi faca si timp pentru relatie.

De aceea, o  femeie frumoasa, puternica si independenta are toate sansele sa puna pe fuga un barbat care se simte amenintat. Cu toate astea, cativa mai curajosi nu au de gand sa renunte usor atunci cand femeia visurilor pare sa le fi iesit in cale. E acolo, in fata lor, si vor face tot posibilul sa o cucereasca. Cine este “nebunul” dispus sa investeasca timp, nervi si rabdare ca sa o cucereasca pe EA?!

Este varianta masculina a ei. Este puternic, independent, iar sex-appeal-ul vine odata cu aceste doua calitati importante. Ce inseamna un barbat puternic si independent? Hai sa vedem mai jos:

8 carti cu si pentru femei puternice

Are propriile obiective si visuri

Atunci cand lucrezi de luni pana vineri, cu greu gasesti timp si energie pentru activitati menite sa aduca satisfactie sufleteasca. In ciuda acestui aspect, un barbat puternic are totusi obiective si visuri de implinit. Ale lui, nu ale sefului, nu ale mamei si nici ale iubitei. Si isi face timp sa munceasca pentru ele, constient fiind de faptul ca nu jobul te defineste ca om, ci ceea ce simti, gandesti si construiesti pentru tine.

Este sigur pe el

Nici ca s-ar putea altfel. O femeie puternica nu ar sta cu un barbat fara coloana vertebrala, iar langa un barbat puternic nu ar rezista o femeie firava. Un astfel de barbat nu asteapta de la partenera sa fie dependenta de el, insa isi doreste sa se simta dorit si iubit.

Ce tip de barbat prefera femeile puternice

Iti respecta intimitatea

Si va face asta pentru ca nici lui nu ii place sa ii fie invadata intimitatea. In plus, respectarea reciproca a intimitatii pastreaza o relatie sanatoasa. Iti va acorda spatiu si libertate, pentru ca un acoperis sta drept deasupra casei daca peretii sunt pozitionati la distanta, nu lipiti unul de celalalt. Pentru asta, insa, este nevoie ca partenerii sa aiba incredere unul in celalalt.

Nu iti taie aripile

In spatele unui barbat puternic se afla o femeie puternica. As schimba si as spune ca in dreapta unui barbat puternic se afla o femeie puternica. Ei pasesc in acelasi timp, partenera nu este lasata niciodata in spate. Daca ea si-a stabilit obiective inalte si visuri marete, el o va sustine, nu o va ruga frumos sa coboare cu picioarele pe pamant.

Stie sa ia initiativa

Intr-o relatie, ambii parteneri lucreaza in egala masura pentru ca povestea lor sa fie scrisa frumos. Cand unul dintre ei munceste mai mult, celalalt se ocupa sa rezolve cateva dintre aspectele legate de relatie. Spre exemplu, daca ea lipseste 10 ore pe zi de acasa (din cauza jobului), pe el nu il deranjeaza sa sune la restaurant pentru o rezervare la cina sau sa mearga cu jumatate de ora inainte ca sa achizitioneze biletele la film.

Nu este posesiv sau gelos

O femeie independenta nu rezista langa un barbat gelos si posesiv, indiferent de cat de indragostita s-ar simti. Pentru ca ii place libertatea, ii place sa petreaca timp cu ea, ii plac intalnirile cu prietenele si ii place jobul pe care il are. Un barbat care vrea sa fie la curent cu fiecare pas pe care ea il face si care nu accepta ca ea sa aiba pasiuni, o va face nefericita si intr-un final o va determina sa plece.

Deloc gelos, dar cu mult umor

Stie sa comunice si sa asculte

Atunci cand iubesti pe cineva, este absolut normal sa ii acorzi atentie cand iti vorbeste. Cu el este usor sa discuti, mereu se arata interesat de conversatie, are raspunsuri de oferit, intrebari potrivite de pus, dar stie si sa taca atunci cand ea simte nevoia sa povesteasca ce i s-a intamplat sau sa se descarce atunci cand trece printr-un impas.

Nu te subestimeaza

Barbatul asta stie sa o faca pe femeia de langa el sa se simta atragatoare si puternica. Chiar si atunci cand un proiect in care s-a implicat a esuat sau atunci cand s-a inselat in privinta unei situatii, el nu o va pune la perete, spunandu-i: „Ti-am zis eu!”. La intalnirile cu prietenii, nu ii va spune sa taca (pentru ca nu stie ce vorbeste), ci va incerca sa puna in valoare calitatile ei in fata celorlalti.

Te sustine neconditionat

Chiar daca uneori nu o sa fie de acord cu ceea ce are de gand sa faca, i-o va spune elegant si o va lasa sa faca dupa cum simte. Daca asta o face fericita, daca simte ca asta este drumul pe care trebuie sa mearga, el o sa ii fie alaturi ca sa o sustina si sa o ridice atunci cand se va impiedica de obstacole.

Are umor

Bineinteles, desi se presupune ca un barbat puternic este din fire un barbat caruia nu ii place glumele, femeia puternica simte nevoia ca atunci cand ajunge acasa sa lase putin garda jos si sa se alinte. Sa fie copilaroasa. O sa poata sa faca asta langa un barbat cu mult simt al umorului, care o va face sa rada, dar care va si rade la micile ei glume sau vor rade impreuna la o comedie buna.

Foto: depositphotos.com