Cum sa impui limite cu blandete

1
De Cristina Tudor
7 apr. 2019

Limitele sunt esentiale in toate relatiile pe care le avem – de la relatia cu colegii de munca si superiorii, la relatia cu parintii, copiii, prietenii si asa mai departe.

Acestea fac relatiile mai usoare. Cand nu stabilim limite, adesea devenim suparati, deranjati, uneori poate luati peste picior – ceea ce nu este un lucru bun pentru noi sau pentru relatiile pe care le avem.

Ce sunt limitele?

Limitele creeaza un spatiu fizic si emotional intre tine si oamenii din jurul tau. Ele arata oamenilor cum vrei tu sa fii tratata – ce este bine si ce este nu.

Limitele sunt esentiale in toate relatiile pe care le avem – de la relatia cu colegii de munca si superiorii, la relatia cu parintii, copiii, prietenii si asa mai departe. Acestea fac relatiile mai usoare. Cand nu stabilim limite, adesea devenim suparati, deranjati, uneori poate simtim ca suntem luati peste picior – ceea ce nu este un lucru bun pentru noi sau pentru relatiile pe care le avem.

De ce iti este teama sa impui anumite limite?

Oamenii evita sa impuna limite din mai multe motive, insa teama este unul dintre cele mai intalnite motive. Care sunt temerile principale:

– teama de oameni furiosi;
– teama de a nu dezamagi;
– teama de a fi vazuta ca o persoana egoista si dificila;
– teama de a nu parea rautacios;
– teama de a nu ruina o relatie.

Cum sa impui limite cu blandete

Sa incepem prin a ne aminti ca limitele impuse cu bunatate nu asigura ca oamenii din jurul tau nu se vor supara. Nu poti controla modul in care alte persoane raspund la actiunile tale. Cu toate acestea, folosirea acestor sfaturi de comunicare poate ajuta la reducerea probabilitatii ca altii sa raspunda furios.

1. Pastreaza accentul pe sentimentele si nevoile tale

Impunerea unei limite este de a comunica de ce ai nevoie si ce astepti de la persoanele din jurul tau. In acest proces este foarte important sa atragi atentia atunci cand te deranjeaza ceva.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.