Cum sa nu mai absorbi emotiile si energiile toxice ale oamenilor din jurul tau

1
De Cristina Tudor
29 nov. 2020

Este momentul sa iti protejezi sufletul.

Reglarea empatiei este esentiala pentru a opri potopul emotiilor coplesitoare pe care le absorbi de la oamenii din jurul tau. Daca vrei sa nu mai absorbi starile, sentimentele si energiile celor cu care interactionezi, trebuie sa inveti sa ai grija de tine – fizic, mental, emotional si spiritual.

Atunci cand oferi prea multa energie oamenilor, tie nu iti mai ramane nimic si astfel devii un burete perfect pentru a absorbi alte emotii. Trebuie insa sa ai grija de tine astfel incat sa eviti ca acest lucru sa se mai intample. Iata cum poti face asta:

1. In momentul in care observi o emotie puternica, incearca sa iti dai seama cum te face sa te simti.

Etichetarea emotiei te ajuta sa iti duci mintea intr-o stare de pauza, ceea ce te poate face sa te distantezi putin de experienta emotionala.

2. Intreaba-te daca emotia pe care o simti este a ta, a altei persoane sau este un mix intre voi doi.

Uneori poate fi dificil sa iti dai seama. Un exercitiu simplu care te poate ajuta in acest sens: imagineaza-ti ca persoana din fata ta este completa, optimista si ca sufletul ei este incarcat de energie pozitiva, iar apoi concentreaza-te pe tine, pe propria experienta – da-ti seama daca te simti in continuare la fel.

3. Concentreaza-te pe compasiune

In momentul in care iti dai seama ca aceste emotii nu sunt ale tale, in loc sa te lasi coplesita de emotii, poti face ceva pentru a ajuta persoana care sufera si care are nevoie de o mana de ajutor.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.