Cum sa ramai constanta in procesul tau de vindecare

1
De Alice Papuc
4 iul. 2023

Singura persoana care te poate salva esti chiar tu!

Fiecare femeie se afla intr-o relatie cu procesul sau de vindecare. Aceasta relatie poate fi destul de anevoioasa. Necesita multa implicare si, in consecinta, uneori vindecarea trece in plan secund. Este momentul sa inveti cum sa ramai constanta in procesul tau de vindecare si sa te dedici acestuia!

Fii blanda cu tine

Da dovada de empatie fata de tine, de situatia ta actuala si de starea de spirit pe care o ai. Vorbeste-ti bland si nu te judeca prea aspru. Fii acolo pentru tine insati, exact cum esti pentru prietena ta cea mai buna.

Acorda-ti timp

Ai rabdare. Lucrurile bune necesita timp. Invata sa ti-l acorzi si tie. Acorda-ti un moment de respiro atunci cand ai nevoie. Dormi o ora in plus atunci cand corpul iti cere acest lucru. Permite-ti sa te odihnesti si sa acumulezi forte proaspete. Rasfata-te pe tine. Ofera-ti timpul de care ai nevoie pentru a deveni cea mai buna versiune a ta.

Pune-te pe primul loc

Spune “nu” atunci cand un lucru nu iti face placere. Dorintele tale reprezinta prioritatea ta. Protejeaza-ti starea de bine si pacea interioara. Aminteste-ti ca tu esti cea mai importanta persoana din viata ta si trateaza-te ca atare.

Permite-ti sa gresesti

Nu poti detine mereu controlul. Accepta acest lucru si normalizeaza faptul ca uneori o sa gresesti. Nu da vina pe tine pentru tot ceea ce se intampla in jurul tau. Greseste, invata si mergi mai departe.

Fii prezenta

Traieste momentul si fii prezenta. Lasa trecutul exact acolo unde ii este locul: in trecut. Bucura-te de ceea ce ai si crede in tine. Meriti sa ai parte de lucruri frumoase in viata ta.

Eviti cu orice pret intimitatea cu partenerul tau? Ai putea suferi de anxietate sexuala sau de anorexie sexuala. Cum se manifesta cele doua

Celebreaza fiecare victorie

Bucura-te de fiecare reusita, fie ea mai importanta sau mai mica. Cumpara-ti prajitura preferata, mergi la un masaj, suna o persoana draga si povesteste-i ceea ce ai realizat. Sarbatoreste tot parcursul pe care il urmezi, nu doar atunci cand ajungi la destinatie.

Nu te teme sa ceri ajutor atunci cand ai nevoie

Lasa-i si pe cei dragi sa fie acolo pentru tine. Nu incerca mereu sa faci totul singura. Cere ajutor atunci cand simti ca nu mai poti. Iar daca simti ca sedintele de terapie ar fi benefice, nu te teme sa apelezi la acestea.

Esti o persoana anxioasa si adori filmele horror sau thriller? Iata explicatia din spatele acestui lucru!

Ramai fidela in procesul de vindecare

Atunci cand esti intr-o relatie matura, te bucuri de clipele frumoase, dar ramai si in momentele tensionate si ai incredere ca totul va fi bine. Procedeaza in acelasi fel si atunci cand vine vorba de procesul de vindecare. Continua sa ai grija de tine chiar si atunci cand nu ai dormit bine sau esti epuizata de la birou. Fii fidela si dedicata procesului, atat la bine, cat si la greu. Si ai incredere in tine.

Foto: Freepik.com