Cum sa te protejezi de vampirii energetici si cine sunt acestia

1

Acesti indivizi pot fi intalniti in diverse contexte sociale, interactiunea cu ei lasandu-ne lipsite de vlaga.

Vampirii energetici pot aparea sub diferite forme si pot avea diverse motive pentru care fura energie de la ceilalti. Uneori, ei sunt constienti de actiunile lor, in timp ce alteori pot actiona involuntar sau sub influenta unor traume sau probleme emotionale.

Poate fi colega de la serviciu sau doamna care te serveste la magazin. Poate fi un prieten din anturajul iubitului tau sau chiar cineva din familie.

Cum identifici vampirii energetici

Episoade frecvente de epuizare emotionala sau fizica dupa interactiuni cu anumite persoane.

Sentimentul de neliniste, anxietate sau tristete inexplicabila in prezenta unor indivizi.

Manipularea emotionala sau exploatarea sentimentelor tale pentru a obtine beneficii personale.

Lipsa reciprocitatii sau a sprijinului in relatia cu acele persoane.

Prezenta unor persoane care isi asuma rolul de victime si cer constant atentie sau energie din partea celor din jur.

Cum te poti proteja de vampirii emotionali

Fii constienta de propriile emotii si limite si nu te lasa absorbita de emotiile negative ale altora.

Invata sa-ti stabilesti limite clare in relatia cu aceste persoane. In timpul interactiunilor cu ele, vizualizeaza o bariera de lumina in jurul tau care te protejeaza si iti pastreaza energia intacta.

Ingrijeste-te de corpul si mintea ta pentru a-ti mentine nivelul de energie ridicat. Daca vampirii energetici se afla pentru o perioada lunga de timp in jurul tau (de exemplu, e cineva de la job pe care nu-l poti evita) te pot ajuta diferite practici de relaxare precum meditatia sau yoga.

Fii intotdeauna optimista. Cu cat te axezi mai mult pe energia pozitiva, cu atat vei fi mai putin vulnerabila in fata vampirilor energetici.

De asemenea, e important sa cunosti faptul ca vampirii energetici pot actiona dintr-o lipsa de constientizare sau din propria lor suferinta. In loc sa raspunzi cu furie sau resentiment, practica compasiunea si empatia. Oferind energie buna si intelegere, vei reusi sa le blochezi puterea de a te lasa fara vlaga.

Foto: Freepik.com