Cum sa te tii de rezolutiile tale in 2021 cu un singur truc: E mult mai simplu decat crezi

1
De Irina Constantin
20 ian. 2021

Ai o lista luuunga cu rezolutii, pe care o privesti cu entuziasm, dar si cu putina teama?

Te intelegem perfect. De cele mai multe ori, avem tendinta de a ne seta un numar mult prea mare de obiective, care apoi ne intimideaza si ne face sa ne indoim de noi.

Totusi, desi peste tot se vorbeste despre planificare si ambitie, aproape nimeni nu spune un adevar simplu. Sa te tii de rezolutii este mult mai usor decat pare, daca le abordezi asa cum trebuie.

Cum sa te tii de rezolutiile tale cand totul pare coplesitor?

Sa ne imaginam ca si tu ti-ai stabilit unele dintre cele mai des intalnite obiective: o dieta sanatoasa, mai multe legume si fructe, mai putin zahar si mai multa miscare. Anul nou a inceput, asa ca si tu ai pasit cu incredere, incercand sa integrezi toate aceste obiceiuri in viata ta, in fiecare zi.

Dimineata, te trezesti si incerci sa prepari un mic dejun plin de vitamine. Alegi fructele, faci un smoothie, apoi te gandesti deja ce poti manca la pranz. Pofta de zahar te cuprinde, insa te abtii de la ciocolata si bomboane. Intre timp, cauti retete de feluri principale, dar mintea iti fuge la faptul ca nu ai facut deloc sport.

Pana la urma, dupa cateva zile, vei ceda nervos si te vei gandi ca nu ai cum sa iti duci la capat toate planurile. Aici intervine trucul despre care urmeaza sa iti vorbim.

Simte puterea rabdarii si a planificarii

Ce ai spune daca ai privi subiectul rezolutiilor intr-un mod diferit? De exemplu, gandeste-te ca nu trebuie sa implementezi toate obiceiurile noi in acelasi timp. Acest lucru poate fi obositor si coplesitor.

In schimb, ce poti sa faci este sa te ocupi de rezolutii pe rand. Astfel, nu vei simti acea presiune imensa de a le face pe toate perfect, non-stop, fara exceptii.

De exemplu, rezerva-ti luna ianuarie pentru a tranzita spre un stil alimentar mai sanatos. Incearca retete noi, cumpara alimente pe care nu le-ai mai incercat pana acum si integreaza, in fiecare zi, cateva portii de legume si fructe.

Apoi, in februarie iti va fi mult mai usor sa iti mentii acest nou stil. De aceea, va fi mai usor si sa integrezi un nou obicei, precum sportul facut mai des. Poti incerca sa faci doua sau trei antrenamente pe saptamana, in timp ce ramai motivata sa mananci sanatos.

Cum sa te tii de rezolutiile tale? Fa-ti planul anual!

Probabil ca ti-ai dat seama ca strategia de mai sus te poate ajuta sa ajungi, treptat, in punctul in care te tii de fiecare rezolutie stabilita la inceput de an. Pana acolo, te sfatuim sa dedici fiecare luna unui obiectiv specific.

Ianuarie poate fi despre hrana sanatoasa, februarie poate fi luna sportului, iar in martie te poti concentra pe renuntarea la zahar. Apoi, in aprilie si mai te poti axa pe obiective profesionale, pentru ca lunile de vara sa fie dedicate timpului de calitate petrecut cu prietenele. In septembrie, poti incepe sa meditezi, iar in octombrie poti sa combini aceasta practica noua cu scrisul in jurnal. Lasa noiembrie si decembrie pentru relaxare si zile fara pic de presiune!

Foto: Unsplash.com.