Cum sa traiesti fara regrete. Iubirea este cea mai importanta!

1
De Daniela Mitran
12 mai 2019

Fericirea, de cele mai multe ori, este asociata cu o viata sentimentala implinita. Dar ce faci atunci cand dragostea adevarata nu iti apare in cale? Este dificil uneori sa traiesti fara regrete, insa depinde doar de tine sa reusesti.

Indiferent cat iti este de greu sau cat de incarcat iti simti sufletul cand acesta nu este hranit cu iubirea unui partener sincer si deschis, trebuie sa gasesti puterea interioara. Aceasta te va ajuta sa infrunti in continuare orice iti apare in cale.

Si da, este posibil sa traiesti fara regrete, sa fii fericita si sa zambesti in fiecare zi. Iar toate aceste lucruri minunate pornesc de la iubire. Nu cea de cuplu, ci iubirea pe care o porti in inima ta si care te inconjoara. Viata sentimentala este doar o completare, iar lipsa unui partener nu ar trebui sa iti intunece orizonturile.

Potrivit psihologilor, exista trei tipuri de iubire foarte importante in viata fiecarei persoane. Acestea iti vor da putere, te vor motiva si te vor ajuta sa te simti cu adevarat implinita.

Cum sa traiesti fara regrete

Iubirea de sine, iubirea pentru un scop si iubirea pentru ceilalti sunt cele trei tipuri de iubire care iti vor da aripi si te vor ajuta sa traiesti o viata cu adevarat fericita.

Iubirea de sine

Exprimarea iubirii de sine sau compasiunii de sine nu inseamna sa fii o persoana narcisista. Este o dovada sincera si curata ca stii sa te apreciezi. Ca esti mandra de calitatile pe care le ai si ca nu te lasi pusa la pamant de nimeni si de nimic. Sa te iubesti pe tine insati este cel mai greu, desigur! Pentru ca necesita foarte mult timp si exercitiu pana cand sa ajungi in punctul in care te vei privi cu mai multa ingaduinta. Si vei fi mai buna cu tine. Iar cel mai usor este sa iti exprimi iubirea pentru altcineva, in special pentru partenerul de cuplu. Pentru ca “regulile” sunt diferite. Asadar, fii sincera cu tine, iubeste-te pentru ceea ce esti si invata sa te apreciezi. Pentru ca toate aceste lucruri te vor ajuta sa traiesti fara regrete.

Iubirea pentru un scop

Iubirea pentru un scop se refera mai degraba la marele secret al starii de flux, pe care Mihaly Csikszentmihalyi o descrie foarte bine. Pe parcursul ei, a starii de flux, nu ne gandim la noi, la ceea ce suntem. Sau la cat de bine sau de rau ne simtim. Singurul lucru care conteaza este activitatea in sine, iar modul de functionare este unul autotelic (auto = sine, telos = scop). Sa intri in starea de flux nu este usor. Necesita foarte mult efort si o cantitate mare de atentie (concentrare). Insa odata ce vei reusi sa faci acest lucru, intreaga experienta ti se va schimba complet. Si vei reusi sa traiesti fara regrete. Pentru ca privirea ta va fi mereu indreptata inainte si vei iubi tot ce faci.

Iubirea pentru ceilalti

Al treilea tip de iubire care te ajuta sa traiesti fara regrete este cea pe care o porti pentru ceilalti si pentru tot ce te inconjoara. Iubirea pentru natura si pentru animale este tot o forma de exprimare a unui sentiment curat, care porneste din interior si care te ajuta sa te simti implinita. Desigur, in relatiile cu alte persoane nu poti controla cursul evenimentelor, ceea ce inseamna ca este destul de riscant sa pleci cu inima deschisa catre ele. Insa este un risc pe care merita sa ti-l asumi. Odata ce te cunosti foarte bine si stii cine esti, iti va fi mult mai usor sa iubesti neconditionat si sa traiesti fara regrete.

Foto: Instagram/Allana Davison