Cum scapi de starea de lene

1
De Cristina Tudor
7 sept. 2018

Lenea este cucoana aia mare care vine in vizita in cele mai proaste momente. Nu bate la usa, intra direct si pleaca doar atunci cand gazda da semne ca ar avea si altceva mai bun de facut. Ti se intampla si tie des in ultima perioada sa simti o lene infricosatoare cand esti la locul de munca? Iata ce poti face ca sa o alungi rapid!

Ar trebui sa mai stii ca trucurile pe care le gasesti mai jos se aplica si in situatiile in care lenea se instaleaza cand esti acasa.

Simptome ale sindromului de lene:
  • Oboseala.
  • Dificultati de concentrare.
  • Schimbari bruste de dispozitie.
  • Lipsa de energie.
  • Frica de esec.
  • Tulburari de somn.
Cum scapi de lene

1. Gaseste pasiune in ceea ce faci. La locul de munca, bineinteles, ca acolo iti da tarcoale lenea cel mai mult, nu?! Nu mai lasa un salariu lunar sa te tina prizoniera intr-un loc care nu te ajuta sa evoluezi, care te indispune si care te face sa simti ca iti irosesti viata. Transforma-ti pasiunea in job sau gaseste un job care te inspira si te motiveaza, care te face sa te trezesti cu drag.

2. Odihneste-te suficient. Stiu ca timpul trece repede, ca doar o viata avem si ca nu vrem sa ne-o petrecem dormind, insa lipsa de energie s-ar putea sa ne fure mai mult din timp si din viata decat somnul in sine. Daca nu gasesti si jumatate de ora pentru somnul de frumusete, macar cele opt ore de somn pe noapte sa nu iti lipseasca.

3. Organizeaza-ti mai bine timpul. Organizarea timpului la locul de munca te scapa de stres, de griji si de lene. Cand stii exact ce ai de facut in ziua respectiva, nu vei mai trage de timp, nu vei mai amana lucrurile, pentru ca atunci cand amani lucrurile stii ca de cele mai multe ori in timpul asta nu faci de fapt nimic, ci doar lenevesti.

4. Fa pauze de la munca. Lenea intervine atunci cand nu faci nimic/te plictisesti, dar si atunci cand incerci sa duci la bun sfarsit sarcina dupa sarcina, fara sa te opresti. Stop! Nu degeaba sunt legale pauzele, au si ele rostul lor. Cand simti ca te-a luat lenea aia crunta, ridica-te si iesi pe terasa, sau iesi la o scurta plimbare in apropierea biroului. Iesi din incaperea in care te afli si fa ceva ce iti place si iti este la indemana, ceva care te rupe de realitate (joaca-te pe telefon, urmareste cateva minute din serialul preferat sau un filmulet interesant, rasfoieste o revista sau o carte etc.).

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com