Cum se cearta cuplurile fericite: Strategia prin care isi rezolva mereu conflictele

1
De Irina Constantin
24 oct. 2019

Chiar si atunci cand cei doi parteneri par sa aiba o relatie perfecta, conflictele sunt inevitabile. Da, chiar si cuplurile implinite se cearta din cand in cand!

Cum se cearta cuplurile fericite? Simplu si la obiect, fara discutii inutile! Un studiu recent arata ca toate relatiile amoroase sanatoase sunt presarate cu ocazionale contraziceri si probleme.

10 lucruri pe care nu trebuie sa le faci dupa o cearta cu partenerul tau

Cu toate acestea, absolut toate au acelasi mecanism de a se certa si de a depasi situatiile neplacute. Partenerii se cearta doar pe teme clare, usor de discutat si de rezvolat.

„Cuplurile fericite au o abordare orientata spre solutii atunci cand se cearta. Acest lucru se poate observa si prin prisma temelor pe baza carora izbucnesc conflictele”, spune cercetatoarea Amy Rauer.

Studiul de fata a fost efectuat pe cupluri intre 30 si 70 de ani. Aceste persoane s-au autodefinit drept fericite in relatia pe care o au. Acestia au fost intrebati care sunt cele mai rare, dar si cele mai dese teme de la care pleaca certurile lor.

Se pare ca motivele principale de cearta sunt responsabilitatile casnice, petrecerea timpului liber, banii si comunicarea. In cealalta extrema se afla gelozia, religia si familia. Acestea sunt teme complexe, despre care cuplurile fericite prefera sa vorbeasca in alt context.

3 motive pentru care cearta prin mesaje este cel mai periculos tip de conflict