Cuplurile care au o viata sexuala implinita au acest lucru in comun, potrivit stiintei

1
De Denisa Toma
18 ian. 2019

In ciuda a ceea ce filmele, serialele TV si media, in general, ne-au facut sa credem, cuplurile nu trebuie sa aiba partide salbatice de amor pentru ca viata lor sexuala sa fie una implinita.

De fapt, un studiu aparut de curand in publicatia de specialitate Journal of Personality and Social Psychology a descoperit un element ceva mai realist care poate prezice cat de satisfacatoare este viata sexuala a unui cuplu. Si cel mai interesant este ca nu are nimic de-a face cu sexul in sine. Este vorba despre receptivitatea partenerului la nevoile intime ale jumatatii sale.

Dorinta sexuala tinde sa scada treptat de-a lungul timpului, numeroase cupluri nereusind sa mentina atractia sexuala in relatiile de lunga durata”, explica oamenii de stiinta care au realizat studiul, potrivit mydomaine.co.uk.

Empatia e cheia

Dar acestia au descoperit ca simpla receptivitate la nevoile partenerului si incercarea de a-l face sa se simta special si apreciat pot duce la cresterea dorintei sexuale, in special in cazul femeilor.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Facultatea de Psihologie Baruch Ivcher din Israel si de la Universitatea Rochester din Marea Britanie si a inclus 100 de cupluri.

Jurnalul iubirii

Oamenii de stiinta le-au cerut cuplurilor sa tina un jurnal despre relatia lor timp de sase saptamani. Fiecare persoana si-a inregistrat propriile dorinte sexuale, dar si cat de receptiv considera ca este partenerul de viata. De asemenea, au mai scris in jurnal daca partenerii ii fac sa se simta speciali si apreciati in viata de zi cu zi.

Dupa ce a analizat rezultatele, echipa de cercetatori a descoperit ca atunci cand un participant la studiu isi considera partenerul receptiv si atent la nevoile sale, il percepea pe aceasta ca fiind mai atragator din punct de vedere sexual.

Intelege-i cu adevarat nevoile

„Oamenii care isi percep partenerii ca fiind receptivi, considera ca acestia le inteleg si apreciaza nevoile, dar si ca ii sustin in obtinerea propriilor teluri”, a declarat Gurit E. Birnbaum, coordonatorul studiului. „Este important, pentru ca arata nu doar ca iti pasa de starea de bine a partenerului tau, dar si ca intelegi cu adevarat ce isi doreste si care sunt nevoile sale”, mai spune cercetatorul.

Pentru a stimula receptivitatea in relatia ta, Dr. Birnbaum recomanda sa-ti faci timp pentru a discuta cu partenerul tau si a-l asculta in fiecare zi, fara sa-l judeci sau sa-l intrerupi. Aceasta intimitate la nivel intelectual poate duce la o viata sexuala mai buna in cuplu.

Foto: Shutterstock.com