De ce este mai usor sa iubesti pe altcineva decat sa te iubesti pe tine insati?

1
De Cristina Tudor
18 dec. 2021

De ce este atat de usor sa te indragostesti de o persoana necunoscuta si sa ii oferi sufletul tau… decat sa te iubesti pe tine insati? Sa te pui pe primul loc? Sa incerci sa te faci fericita? Sa ai grija de inima ta?

Este mai usor sa iubesti pe altcineva decat sa te iubesti pe tine insati… pentru ca nu este acelasi tip de iubire pe care il oferi in aceste doua situatii.

Sa iubesti pe altcineva este destul de usor daca nu stii prea multe despre persoana respectiva pentru ca ai tendinta de a completa partile ei lipsa cu fanteziile tale despre cine este si despre ce ar putea fi. Nu stii, dar ceva te face sa ii oferi iubire neconditionata, iar noi nu atribuim trasaturi negative oamenilor de care ne indragostim si lucrurilor care ne plac.

Sa te iubesti pe tine insati este un lucru destul de complicat. Foate diferit de a iubi pe altcineva – mai ales daca vorbim despre o persoana noua, alaturi de care te simti bine, care incearca sa iti arate doar partile ei bune si care ti se pare interesanta cu fiecare zi care trece.

Cand vine vorba despre relatia pe care o ai cu tine insati… aici este o intreaga poveste lunga pe ani de zile. O adevarata istorie a lucrurilor pe care nu doar ca tu le stii, insa le stii mai bine decat oricine altcineva. Stii lucrurile mai putin frumoase despre tine, acele lucruri marunte care sunt rusinoase, chiar pacatoase. Iti cunosti propriile prejudecati marunte, ura si ranchiuna. Iti cunosti toate gandurile.Esti constienta de acele momente in care ai facut lucruri mai putin onorabile.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: depositphotos.com