De ce sa crezi in tine, chiar daca nimeni altcineva nu o face

1
De Maria Dima
5 mai 2020

Cum ar arata viata ta daca ai avea deplina incredere in tine? Incredere din aceea grosolana, cinstita, deloc subtila, care nu tine cont de vremea de afara, de cum iti sta parul azi sau de Mercur retrograd? Din aia care te impinge spre lucruri marete, chiar daca lumea-ntreaga te trage spre mediocritati comode?

Tot ce ai in viata ta e rezultatul direct al credintelor tale si al convingerii ca ceea ce crezi e posibil. De asta, am sa insist cu intrebarile grele.

Ce s-ar schimba in viata ta daca ai avea certitudinea ca ce-ti doresti se poate realiza?

Ce ai face de azi daca ai sti ca poti ajunge exact acolo unde vrei?

Cum s-ar modifica atitudinea ta daca ai vedea esecurile, greselile, momentele de cumpana ca fiind niste pasi necesari si chiar pozitivi in drumul tau spre succes?

Motive pentru care sa crezi in tine, chiar si atunci cand pare imposibil

Daca ar fi sa aleg intre cele doua dimensiuni, m-as arunca sa enumar cu patima toate motivele pentru care nu am incredere in mine mai degraba decat lista opusa. Nu de alta, dar le cunosc, au crescut odata cu mine, unele chiar intrecandu-ma la greutate. Eu am ramas slaba, iar ele s-au facut mai puternice decat as vrea sa recunosc.

Stiu cum e sa nu gasesti nici macar un lucru bun la tine. Sa nu ai nici o farama de speranta ca lucrurile se vor schimba. Sa te simti lipsita de insemnatate.

Am fost in valtoarea negativitatii, purtata de val si stoarsa de puteri, ca o carpa veche lasata sa se usuce la soare, numai pentru a fi iar aruncata pe podeaua murdara.

Tocmai de asta ma aventurez sa-ti astern motive pentru a crede in tine chiar si atunci cand nu e usor.

  • Daca tu nu, atunci cine?

“Un om de succes este cel care-si face fundatie din caramizile aruncate in el” – asta zicea David Brinkley si asta iti sugerez si eu sa incerci.

Daca tu nu te hotarasti sa fii de partea ta in loc sa joci pentru echipa adversa, cum ai putea sa ai pretentia ca ceilalti sa o faca? Te duci frumos in strafundul fiintei tale si alegi sa crezi ca o sa reusesti.

Oamenii o sa vina si o sa plece mereu din viata ta, insa tu esti singura constanta. Inapoi la butoane, te rog!

  • Stii mai bine decat oricine de ce esti capabila

Sigur, si ceilalti au o idee despre asta, in functie de ce le-ai aratat sau permis de-a lungul timpului.

Dar potentialul, ardoarea, pasiunea dinauntrul tau sunt stiute pe de rost numai de tine. Odata ce te dedici sa le fii sincera lor, vocile din exterior o sa ramana niste ecouri, in cel mai bun caz, fara nicio putere asupra succesului si a potentialul enorm care zace in tine.

Castiga lupta cu sabotorul interior

  • Esti mai puternica decat crezi

De cate ori nu ai facut lucruri de care nu te credeai capabila pana atunci?

De cate ori te-ai ridicat fara ajutor si te-ai descurcat de minune in cele mai nefavorabile conditii?

Aminteste-ti ca tot tu ai reusit in atatea situatii care pareau fara iesire si ai gasit solutii cand totul era pierdut. Poti accesa puterea asta interioara de cate ori e nevoie.

  • Esti mai aproape de succes decat crezi

Thomas Edison spunea ca “cele mai multe dintre esecuri apartin oamenilor care nu au realizat cat de aproape erau de izbanda cand s-au dat batuti”.

Perseveranta e singurul lucru de care ai nevoie pentru a-ti vedea visul cu ochii. Nu renunta, ti-o datorezi tie insati sa duci munca pana la capat si sa nu te descurajezi.

Elibereaza-te de durerea din trecut cu acest truc folosit de psihologi

  • Imprieteneste-te cu greselile

Asta e diferenta majora intre oameni de succes si cei care nu o sa reuseasca niciodata: cei care castiga in viata sunt obisnuiti sa faca orice situatie sa functioneze in avantajul lor. Restul de oameni se complac in rolul victimei si gasesc o tolba de motive pentru care treaba nu a mers.

Esecurile sunt inevitabile. Atitudinea ta vizavi de ele se poate schimba oricand.

  • Ceva nou 

N-ai sa ajungi mai departe de coltul blocului daca nu te aventurezi putin, daca nu risti.

Odata ce ajungi sa crezi in tine, o sa-ti dezvolti natural si capacitatea de a risca mai mult, de a incerca lucruri noi, de a invata si de a-ti face viata mai interesanta, mai bogata cu fiecare experienta.

  • Inspiratie pentru altii

Daca lasi increderea in sine sa devina superputerea ta, nu o sa mai dureze mult pana cand cei din jur o sa iti ceara sfatul. Din momentul in care te increzi in abilitatile tale, le oferi si celorlalti permisiunea de a face la fel, pentru ca le-ai demostrat ca se poate.

Adevarul despre vindecare pe care nimeni nu ti-l spune

Faptul ca esti o persoana increzatoare lasa larg deschisa poarta pentru ca relatiile din jurul tau sa fie bazate pe asta, si nu pe frici, nesigurante sau manipulari.

Foto: Instagram/@goldenbarbie