Doar oamenii de care ne pasa cu adevarat ne pot rani

1
De Cristina Tudor
31 oct. 2020

Oamenii fac greseli si ranesc sentimentele altor persoane, insa durerea reala este cauzata doar acelora care tin la ei si ii iubesc cu adevarat.

Oamenii apropiati au o putere enorma asupra noastra din punct de vedere emotional – o putere ca nimeni altcineva.

Poti scapa de un superior foarte dificil, care intotdeauna iti pune bete in roate. Poti intoarce spatele unei persoane pe care abia ai cunoscut-o (si in fata careia inca nu ti-ai deschis sufletul) pentru ca simti ca nu este interesata de tine si nu vrea decat sa profite de bunatatea ta… insa nu te poti ascunde si nici nu poti scapa atunci cand o persoana la care tii cu adevarat, pentru care ai sentimente si care inseamna mult pentru tine ajunge sa te raneasca. Nu ai unde sa fugi… durerea este inevitabila intr-un astfel de momet.

Esti conectata cu astfel de oameni prin sentimente, emotii, amintiri, empatie – si avand o astfel de legatura cu ei, le permiti cu usurinta sa preia puterea si sa faca ce vor cu tine. De aceea, atunci cand o persoana apropiata iti provoaca durere, aceasta deschide o rana greu de vindecat. Si, crezi sau nu, cuvintele si actiunile dure si crude pot duce la o durere vesnica – o cicatrice in sufletul tau – sau chiar la probeme reale ale inimii.

Dr Lowe, un chirurg cardiac, a spus ca toti pacientii sai au fost victime ale unor persoane apropiate. Unul a avut o relatie toxica cu mama sa, altul a avut un tata tiranic…

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.