Emotiile sunt cea mai puternica forma de rugaciune

1
De Cristina Tudor
11 feb. 2020

Se spune ca meditatia este forma in care Universul ne vorbeste iar noi primim raspunsuri iar rugaciunea este felul in care noi ii vorbim Universului.

Intr-un interviu acordat postului de televiziune online Gaia.com, omul de stiinta si scriitorul Gregg Braden a povestit cum emotiile noastre sunt, de fapt, cea mai puternica forma de rugaciune.

Rugaciunea nu este asadar ceva ce se poate face neaparat doar intr-o biserica, in fata unei icoane sau sub indrumarea unui preot sau intr-un alt loc considerat sacru. Rugaciunea se intampla in camera secreta a inimii tale oriunde si orice moment. Privind un apus de soare, in patul de acasa inainte de culcare, in metrou, la ora de varf.

Si asta pentru ca singurul limbaj care ajunge adevarat la Univers este cel al emotiilor. Iubirea, acceptarea, compasiunea, recunostiinta, bucuria sunt forme de rugaciune. Atunci cand cineva drag trece printr-un moment de cumpana iar tu ii trimiti iubirea ta si il vizualizezi trecand cu bine peste hop, te rogi. Atunci cand iti imagienzi cu recunostiinta cum va arata casa ta de vis, te rogi. Atunci cand accepti in pace ceea ce ai acum in viata ta, te rogi. Atunci cand te bucuri pentru reusita unui prieten drag, te rogi pentru el dar si pentru tine pentru ca vei atrage ceva similar in viata ta. Atunci cand simti compasiune pentru pamantul ars de foc al Australiei, te rogi pentru ploaie.

Emotiile, fie positive sau negative, au o putere uriasa care creste cu cat le hranim mai mult. Cu cat cultivam in vietile noastre o stare de recunostinta, bucurie si acceptare, cu atat atragem mai multe intamplari si oameni care ne ajuta sa mentinem aceasta stare. Aceste emotii ajuta si corpul nostrum sa functioneze mai bine, sa se mentina tanar si sanatos. Ele stimuleaƶa si starea de coeziune dintre inima si minte. Iar aceasta stare este esentiala pentru a materializa ceea ce ne dorim.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Getty Images.