5 factori ai compatibilitatii care iti spun daca relatia ta va dura sau nu

1
De Alice Moisescu
25 feb. 2019

Vrei sa stii daca dragostea voastra va dura? Cu ajutorul acestor factori de compatibilitate poti afla cat de puternica este relatia voastra!

Baza unei relatii de succes sta in compatibilitate. Fara acest ingredient, o relatie nu ar avea cum sa se dezvolte armonios sau sa supravietuiasca.

Mai mult de atat, o relatie in care exista compatibilitate inseamna mai putine eforturi si compromisuri. Iata, asadar, cateva indicii care iti vor spune daca relatia ta va dura sau nu!

Test de compatibilitate. Cele 8 intrebari pe care sa le pui la inceputul relatiei

5 factori ai compatibilitatii de care depinde relatia voastra

Tu si partenerul tau aveti interese comune

Asa incepe, de fapt, totul. Cu interese comune, cu pasiuni comune, cu aspiratii comune. Daca veti vedea lucrurile din aceeasi perspectiva, relatia voastra nu are decat sa fie o reusita, sa se consolideze armonios.

Comunicarea, atat de prioritara intr-o relatie de cuplu

Comunicarea deschisa si onesta este atat de importanta in orice relatie de cuplu! Ce presupune asta? Ei, bine, sa ii impartasesti partenerului totul: de la nemultumiri si pana la reusite, de la cele mai profunde emotii si trairi si pana la cele mai bine pastrate secrete. O comunicare activa si sincera este premisa unei reusite, iar daca amandoi lucrati pentru a va comunica sentimentele unul altuia, aveti mari sanse sa imbatraniti frumos impreuna.

Daca faceti aceste 9 lucruri, inseamna ca relatia voastra este solida

Tu si partenerul tau aveti aceeasi atitudine in fata vietii

O atitudine si un comportament similar in felul in care abordam viata ne leaga de persoana de langa noi. Daca avem aceleasi conceptii de viata, daca reactionam in mod asemanator in fata situatiilor extraordinare din viata noastra sau daca impartasim aceleasi principii… inseamna ca suntem compatibili si ca ne vom simti mereu in siguranta impreuna.

Tu si partenerul tau impartasiti aceleasi valori de familie

Desi poate suna cliseic, mediul in care am crescut poate avea un impact major asupra dezvoltarii noastre ca oameni. Astfel ca, daca am fost crescuti cu aceleasi valori familiale, cu aceleasi principii de viata, educati intr-o maniera similara… toate aceste lucruri ne pot spori sansele de compatibilitate.

Tu si partenerul tau aveti acelasi stil de viata

Desi avem trasaturi unice, extrem de important este ca stilul nostru de viata sa fie unul asemanator. In caz contrar, relatia ar putea esua. Daca nu am avea pasiuni comune, hobby-uri asemanatoare sau modalitati similare de a ne petrece timpul, cu siguranta aceste diferente, in timp, ne-ar distanta de celalalt.

25 de trucuri simple pentru o casnicie fericita

Foto: Shutterstock.com