Femeia trebuie tinuta in brate cel putin o data pe zi

1
De Cristina Tudor
12 aug. 2019

Cum imbratisarile pot atinge direct inima unei femei.

O simpla imbratisare poate ajuta mai mult femeile decat barbatii potrivit unor studii facute recent; toata lumea are nevoie de o imbratisare calda in mod regulat insa, femeile au nevoie de asta dintr-un motiv foarte important: pentru a ramane sanatoase.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Carolina de Nord a descoperit ca imbratisarile reduc nivelul de oxitocina. De asemenea, acestea reduc tensiunea arteriala si riscul de boli de inima. Acest lucru a fost demonstrat a fi valabil pentru femei, insa si barbatii se pot folosi de beneficiile imbratisarilor.

Vestile bune continua deoarece o imbratisare te ajuta sa te eliberezi, sa uiti de probleme si chiar sa scapi de stres. Practic, cand imbratisezi pe cineva raspandesti fericire. Imbratisarile pot scadea si ritmul cardiac si alina temerile. O simpla imbratisare are atat de multe beneficii – iti poate schimba radical ziua. Si asta in doar cateva secunde.

Asadar, de ce sa nu raspandim fericire cu imbratisarile noastre? De ce sa nu facem lumea un loc mai bun cu fiecare imbratisare pe care o oferim sau o primim?

Scriitorul David Tumarinson descrie intr-un mod incredibil ce se intampla in timpul unei imbratisari intime:

Cand un barbat vine in tacere din spate si imbratiseaza o femeie, el inchide un cerc. Cercul lui si al ei. Acesta este un cerc al sensibilitatii, caldurii si protectiei. Si pune femeie chiar in mijlocul acestui cerc minunat. Astfel, neintentionat, barbatul demonstreaza ca in acest moment ea este centrul universului sau. 

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.