Gina Rodriguez – Secretele succesului in cariera

1
De Roxana Dobrita
30 iul. 2018

Actrita si producatoare, Gina Rodriguez e hotarata sa creeze oportunitati la Hollywood pentru femei si minoritati.

Gina Rodriguez e recunoscuta datorita rolului in serialul Jane the Virgin, pentru care a primit Globul de Aur in 2015. A aparut si in filme precum Annihilation si Ferdinand. In 2015, si-a lansat propria companie de productie, I can and I Will.

Spune ca scopul ei este sa gaseasca si sa spuna povestile care nu au fost spuse pana acum. “Asta mi-am dorit sa fac de cand aveam saptesprezece ani. Vreau sa pun oameni in locuri in care nu i-am vazut pana acum”, spunea actrita intr-un interviu pentru Forbes.

Provocarea principala pentru femei si minoritati in industria de entertainment este lipsa rolurilor. “Am crescut in Chicago dar sunt de origine din Puerto Rico. Am pielea inchisa la culoare, parul saten, ochii caprui. Arat intr-un anume fel. In industrie, esti plasat unde te-au mai vazut sau unde se simt ei confortabil sa te vada. Vreau sa elimin aceste bariere pentru altii pentru ca stiu cat de greu mi-a fost mie.”

Tot ea mai spune ca a intampinat multe probleme cand si-a infiintat compania de productie, dar cea mai mare a fost propria ei teama de a esua. “Muncim, dar e greu. Trebuie sa facem loc pentru esec, crestere si invatare. Atatea femei care primesc oportunitati in prezent simt presiunea de a nu avea voie sa esueze”, spune ea.

In interviul dat publicatiei Forbes, Gina Rodriguez vorbeste despre lectiile cheie pe care le-a invatat in cariera si secretele succesului sau.

E important sa crezi ca locul tau e acolo

Cand incepi un business nou sau o cariera noua, te poti lovi de provocari din cauza fricii ca nu esti suficient de buna. Asta i s-a intamplat si Ginei cand a lansat compania de productie. Adesea se intreba daca poate sa faca asta, daca e pregatita pentru un business de asemenea anvergura. “Asa incepe, te indoiesti de tine inca dinainte sa te lovesti de primele provocari. Intalnesc atatia oameni care pentru inceput trebuie sa lucreze cu ei si sa-si spuna ca merita sa intre in arena, ca sunt acolo unde trebuie si ca se vor descurca”, spune ea.

Nu face compromisuri

“Oamenii care ne angajeaza pe noi, minoritatile, nu ne reprezinta neaparat interesele. Tocmai de aceea poate fi mai greu sa primim joburi, lucru care ne face sa incercam sa ne schimbam pentru a ne integra mai bine in industrie. Cred ca multi oameni au simtit la un moment sau altul ca trebuie sa schimbe pentru a fi acceptati de cei din jur”, explica ea. Solutia? Trebuie sa incepi prin a crede ca esti suficient de buna asa cum esti. “Cred ca doar atunci cand nu mai faci compromisuri poti fi un artist adevarat.”

Imbratiseaza esecul ca pe o componenta importanta in drumul catre succes

“Trebuie sa depasesti teama de esec si de respingere, sa nu-i permiti sa te opreasca”, spune ea, mentionand ca aceasta este cheia succesului oricare ar fi industria in care activezi. “Cei care nu renunta vor primi intr-un final si un da, dupa multiple “nu”.

Asigura-te ca stima de sine e mai mare decat realizarile profesionale

Rodriguez crede ca motivul pentru care ne luptam cu teama de esec este faptul ca societatea a pus semnul egal intre succes si stima de sine. “Ne bazam stima de sine pe lucrurile materiale pe care le detinem. Spunem despre anumiti oameni ca sunt minunati pentru ca sunt vedete. Nu ar trebui sa fie asa. Cariera ta nu ar trebui sa te defineasca complet. Daca ratezi, incerci altceva, mergi mai departe. Dar nu trebuie sa consideri ca nu meriti nimic doar pentru ca nu ai un cont gras in banca sau o slujba de invidiat.”

Incepe cu tine

Felul prin care Gina Rodriguez isi construieste o atitudine pozitiva se rezuma la un obicei simplu, pentru care-si face timp zilnic: isi dedica timp siesi. “Cand sunt buna cu mine si am grija de mine, nu simt nesigurante sau gelozie.” Fie ca e vorba de timp de relaxare, un somn bun sau o ora la sala, actrita spune ca doar asa se asigura ca e suficient de puternica atat pentru ea, cat si pentru cei din jur.

Foto: Instagram – Gina Rodriguez