Iti este frica de viitor? Ai rabdare cu tine si iti vei gasi drumul

1
De Daniela Mitran
21 dec. 2019

Simti deseori o durere in capul pieptului, o apasare care cu greu trece si pentru care nu crezi ca exista un leac? Sa ai grija de tine este cel mai important lucru pe care il poti face.

Atunci cand esti tanara, totul pare minunat. Timpul parca este la picioarele tale si nimic nu te poate atinge. Dar pe masura ce anii se scurg incep sa se strecoare grijile, apasarile si gandurile negative. Incepi sa iti doresti mai mult si devii nerabdatoare. Iar acest lucru se intampla mai ales cand vine vorba de gasirea sufletului pereche. Invata sa ai rabdare cu tine si totul va fi bine.

Invata sa-ti acorzi mai multa atentie si timp. Da-ti voie sa fii tu insati si sa traiesti asa cum simti. Fericirea ta nu trebuie sa fie definita de actiunile altor persoane. Fericirea ta nu trebuie sa depinda de altcineva. Si in niciun caz nu trebuie sa depinda de el.

Ai rabdare cu tine si iti vei gasi drumul

Lucrurile nu sunt mereu asa cum ne dorim in viata. Ne imaginam de multe ori cum va arata viata noastra de familie, cum vom arata in ziua nuntii sau cati copii vom avea. Ne gandim la vacantele pe care le vom planifica sau la lucrurile pe care le vom realiza. Ne gandim prea mult la ce va fi si uitam sa traim in prezent. Uitam sa ne bucuram de micile lucruri care ne fac viata mai frumoasa si care ne fac mereu sa zambim.

Tu cand ti-ai zambit ultima oara si ai fost buna cu tine? Stiu, este mai usor sa gasesti vinovati sau sa atragi atentia asupra unor situatii care iti provoaca stres. Este usor sa te retragi in activitatile zilnice si sa iti gasesti mereu o scuza pentru faptul ca nu iti acorzi mai mult timp. Si este usor sa spui ca nu esti pregatita pentru multe lucruri care ti se intampla. De fapt, cate dintre noi suntem pregatite sa traim toate experientele din viata noastra?

Alegerile pe care le facem sunt cele care ne aduc mereu unde suntem. Este esential sa constientizezi acest lucru, deoarece doar tu ai putere asupra ta. Doar tu ai puterea sa iti schimbi viata, sa evoluezi si sa gasesti drumul potrivit pentru tine.

Indrazneste sa visezi

Totul se intampla atat de repede, incat de multe ori avem tendinta sa ne pierdem pe drum. Uitam detalii importante sau acordam prea multa atentie unor lucruri mai putin importante. Uneori aproape ca putem spune ca este vorba despre a avea totul sau nimic in viata. Insa cum ramane cu fericirea noastra? Cum ramane cu fericirea ta? Cand te-ai intrebat ultima oara ce iti doresti cu adevarat?

Descatuseaza-te de lanturile care te tin blocata si indrazneste sa visezi. Invata sa ai rabdare cu tine si vei vedea cum te vei inalta usor-usor. Vei vedea cum totul se transforma in jurul tau. Vei vedea cum viata va incepe sa prinda forma si culoare, iar tu vei zambi altfel. Vei zambi cu adevarat pentru prima data si te vei iubi.

Iti este teama de viitor? Traieste prezentul, iar viitorul nu va mai fi ceva foarte indepartat pentru tine. Traieste momentul, iar totul va fi mult mai simplu. Traieste, pur si simplu.

Renunta la griji, ganduri negative sau persoane care iti blocheaza energia. Renunta la tot ceea ce te afecteaza emotional si da-ti voie sa traiesti asa cum simti.

Iti vei multumi de indata ce vei invata sa fii buna cu tine si sa-ti acorzi mai multa atentie.

Foto: Getty Images.