Iti poti face viata mai usoara si mai fericita daca trimiti aceste 5 e-mailuri

1

Cum sa-ti faci viata mai buna? Uneori, un simplu e-mail poate schimba multe lucruri.

In fiecare dimineata trimite unui prieten, unui membru al familiei sau unui coleg de serviciu un e-mail. Poate parea o prostie, dar este de fapt o metoda excelenta pentru a-ti face viata mai usoara. Cum?

5 e-mailuri care iti vor face viata mai usoara

La scurt timp dupa ce adopti acest obicei, vei vedea ca rezultatele apar in viata ta.

E-mailul de la job

La sfarsitul saptamanii, trimite sefului un e-mail care rezuma ceea ce ai realizat. Acest lucru ii permite sa stie ce ai facut si il scuteste de intrebari si griji.

Iti vei face viata mai usoara, caci este un obicei proactiv care iti arata eforturile. Despre proactivitate profesorul Jeffrey Pfeffer de la Stanford spune ca este cheia succesului in orice organizatie.

Superiorii tai din organizatie au propriile locuri de munca, isi gestioneaza propriile cariere, sunt fiinte umane ocupate. De aceea, e cazul sa-ti iei cariera in propriile maini si sa nu te astepti ca ei sa se preocupe de ceea ce ai tu de facut sau ce ai realizat.

Cum m-a ajutat metoda manifestarii sa obtin jobul de vis

E-mail pentru dezvoltarea ta

O data pe saptamana trimite un e-mail unui potential mentor. Nu trebuie sa aiba legatura cu munca ta. Pe cine admiri si de la care ai putea invata?

Majoritatea elevilor care devin interesati de o materie academica o fac pentru ca au intalnit un profesor care a reusit sa le starneasca interesul”, scriu Csikszentmihályi, Rathunde si Whalen, autorii unui studiu despre dezvoltarea talentelor.

Un mesaj pentru un prieten

Trimite un e-mail unui prieten bun si faceti planuri impreuna. Studiile spun ca o prietenie ramane vie cand exista contact la 2 saptamani. Ai 14 prieteni? Atunci trebuie sa trimiti un e-mail in fiecare zi.

Tehnologia este menita sa ne faciliteze contactele sociale. Foloseste-o pentru a stabili intalniri cu cei pe care nu i-ai mai vazut de multa vreme si pentru a pastra legatura cand timpul nu va permite sa va intalniti.

30 de intrebari savuroase si distractive pe care sa le adresezi prietenilor tai

E-mail catre partenerul de viata

Da, e-mailul suna destul de impersonal, dar iti poti imagina ce bucurie i-ai aduce sotului sau iubitului tau, intr-o zi dificila la job, cu un mesaj frumos. Scrie-i incurajari sau ce simti pentru el si da „send”.

Un astfel de e-mail ocazional va poate imbunatati comunicarea in relatie si iti va face viata mai usoara si mai frumoasa.

E-mail de multumire

Recunostinta te ajuta sa iti imbunatatesti viata in fiecare zi. Poate deja o practici in mod individual, prin meditatii de apreciere si afirmatii de recunostinta.

De ce ar trebui sa scrii zilnic intr-un jurnal al recunostintei

Extinzand acest obicei si in relatiile cu cei din jur vei avea o multime de beneficii. Scrie un e-mail unui membru al familei, unui coleg sau prieten, prin care sa ii spui ca ii multumesti pentru ca este prezent in viata ta sau pentru ca te-a ajutat intr-un moment anume. Ii vei face o bucurie si vei atrage energii bune spre tine.

Foto: Freepik.com