7 lucruri pe care femeile de succes le fac duminica

1
De Mia Nicolescu
13 mart. 2022

Ca sa iti pastrezi statutul de femeie de succes este nevoie ca in fiecare zi, chiar si in timpul tau liber, sa faci ceva pentru dezvoltarea ta, pentru a invata si a te educa.

Ce fac femeile de succes duminica? Se relaxeaza. Insa relaxarea nu inseamna doar baie cu spuma, maraton de filme si seriale, plimbari in parc sau pierdut vremea pe retelele de socializare (da, a devenit o forma de relaxare).

Ca sa iti pastrezi statutul de femeie de succes este nevoie ca in fiecare zi, chiar si in timpul tau liber, sa faci ceva pentru dezvoltarea ta, pentru a invata si a te educa. Curatenia este o sarcina care aduce multa satisfactie, de aceea trebuie facuta intr-o zi in care ii poti dedica timp si nu cand esti deja secata de energie. In plus, o casa curata spune multe despre femeia care locuieste in ea.

In continuare gasesti 7 idei despre ce fac femeile de succes duminica, care sunt in acelasi timp si bune metode de relaxare.

Ti-ai incarcat telefonul azi, dar pe tine cand o sa te incarci?

Ce fac femeile de succes duminica?

Curatenie si organizare

Pentru ca urmeaza cinci zile aglomerate si cu prea putin timp la dispozitie pentru treburile casei, duminica a devenit ziua in care se face curatenie. De ce nu sambata? Sincer… cine isi doreste ca dupa atatea zile de munca sa inceapa weekend-ul cu o curatenie generala in casa?! Sambetele sunt zilele dedicate relaxarii totale (vizite, plimbari in aer liber, iesiri in oras, lenevit pe canapea), in timp ce duminica se imparte in doua: o parte din zi pentru curatenie si cealalta parte pentru relaxare sau alte mici sarcini ce trebuie puse la punct pentru saptamana ce urmeaza.

Planifica toata saptamana viitoare

Cand stii ce ai de facut pentru a doua zi sau chiar pentru intreaga saptamana, totul parca devine mai usor. Si nu este suficient sa ai planul facut in minte, pentru ca mintea ne mai saboteaza uneori si ne luam cu altele, uitand ce aveam de facut. Fie ca iti notezi in telefon, in laptop, pe o foaie de hartie sau intr-o agenda, important este ca planul pe zile sa ramana scris. Cu siguranta vor veni task-uri si intalniri noi, asa ca lasa putin spatiu ca sa adaugi ce apare pe neasteptate.

Pregateste mancarea si garderoba pentru a doua zi

Nu iti incepe saptamana iritata ca nu ai cu ce sa te imbraci sau ca nu ai o mancare pregatita. Sa iti pregatesti garderoba pentru intreaga saptamana nu are niciun sens, dar sa iti alegi hainele si sa le calci pentru a doua zi o sa te ajute ca dimineata de luni sa fie mai putin enervanta. Si pentru ca nu vrei sa termini programul de lucru si sa te apuci imediat sa gatesti, asigura-te ca pregatesti ceva bun cand ai mai mult timp la dispozitie.

Stabileste obiective

Asa cum s-a inteles, duminica nu este doar pentru lenevit. Sa iti setezi obiective si sa asezi pe foaie ce este de facut pentru a le materializa poate fi o forma de relaxare. Si nu este vorba de obiective care tin de job-ul pe care il ai, ci de obiective care tin de pasiuni, dezvoltarea ta personala si self-care. Poate ca iti propui sa faci mai mult sport sau iti doresti sa inveti sa pictezi sau sa canti la pian. Stabilirea unor astfel de obiective te ajuta sa scapi de gandul obsesiv ca viata ta se imparte intre birou si casa.

Deconecteaza-te

Deconectare de la internet

Stiu ca internetul este pentru multi o deconectare de la griji, sarcini si stres, insa nu este chiar cea mai inspirata deconectarea. Cu atat de multe activitati care ne sunt puse la dispozitie, chiar si cand afara este frig, ploua sau ninge, este atat de trist sa ne dedicam putin timp liber rasfoind retelele de socializare. Nu este o scuza sa faci asta nici daca castigi bani din Instagram sau TikTok. Duminica este ziua in care creierul tau se odihneste. Are nevoie de pauza asta pentru o noua saptamana in care trebuie sa dea randament si sa raspunda provocarilor.

Ce am invatat despre mine in 10 zile fara social media

Seteaza alarma de luni cu cateva minute mai devreme

De ce ai face asta?! Se presupune ca weekend-ul care tocmai se incheie ti-a fost suficient ca sa iti incarci bateriile. In felul asta, daca te trezesti luni dimineata cu 10 minute mai devreme, nu o sa se resimta prea tare. Desi ti-ai pregatit hainele cu o zi inainte, ai facut si de mancare si, in mod normal, asta ar insemna ca poti sa te trezesti chiar mai tarziu cu 10 minute, sa te ridici din pat mai devreme iti ofera sansa de a-ti savura cafeaua, iar astfel sa incepi saptamana cu o doza de optimism si dispozitie buna.

Citeste

Probabil ca ai observat faptul ca cititul este recomandat peste tot. Nu degeaba. Cititul te relaxeaza, te deconecteaza, contribuind la dezvoltarea ta. Este nevoie sa invatam in fiecare zi, pentru ca astfel ne largim orizonturile si ne deschidem noi drumuri, ne depasim conditia. Cititul te motiveaza, te inspira, te provoaca.

Foto: Instagram/@negin_mirsalehi