Lucrurile pe care le au in comun cuplurile cu adevarat fericite

1
De Ioana Marosan
1 aug. 2019

Fericirea unui cuplu nu este definita de numarul de mesaje dulci pe care cei doi parteneri si le transmit pe canalele de social media. Acestea sunt lucrurile pe care le au in comun cuplurile cu adevarat fericite.

O legatura de iubire nu este ceva care poate fi masurat folosind datele de social media. Cuplurile cu adevarat fericite au aceste lucruri in comun:

1. Cei doi se plac si se respecta reciproc cu adevarat.

Cuplurile fericite au inteles ca este imposibil sa fie de acord in toate privintele. Uneori au loc neintelegeri, iar atunci cand se intampla, intelegerea este mult mai importanta decat castigarea unei dispute.

18 cele mai puternice cupluri de celebritati – vor ramane impreuna toata viata?

2. Fiecare vede ce este mai bun in celalalt.

Cuplurile fericite au incredere foarte mare unul in celalalt. Atunci cand lucrurile devin neplacute, fiecare ii acorda incredere celuilalt.

3. Fac sex din placere.

Acest lucru inseamna ca nu-si propun sa faca sex pentru atingerea unui obiectiv, ci doar pentru a-si acorda unul altuia placere.

4. Cuplurile fericite tind sa-si arate afectiunea intr-o forma nonsexuala.

Partenerii fiericiti se tin mai des de mana, se imbratiseaza, se mangaie pe umeri si isi fac un obicei din a se conecta sufleteste.

5. Partenerii sunt interesati cu adevarat de ce se intampla in viata celuilalt.

Acest lucru se aplica in toate situatiile, de la ganduri si sentimente, pana la activitati. Un partener fericit este curios sa afle cum vede celalalt partener lucrurile si relatia lor.

Astrologie: 7 cupluri perfecte in zodiacul chinezesc

6. Il fac pe celalalt sa se simta apreciat.

Cuplurile cu adevarat fericite se lauda mai des reciproc, isi arata aprecierea si suportul unul fata de celalalt. Se simt cu adevarat apreciati in relatie si isi exprima verbal aceste sentimente.

7. Comunica eficient.

Cuplurile implinite exprima ceea ce-si doresc si ceea ce au nevoie, fara sa se invinovateasca unul pe celalalt. De asemenea, stiu ca nu toata comunicarea se face verbal. Acest lucru inseamna ca sunt atenti la limbajul corporal si se ating pentru a-si comunica iubirea si sprijinul.

8. Partenerii cu adevarat fericiti sunt dedicati unul celuilalt.

Inteleg ca parteneriatul lor este cel mai important lucru. Pentru unele cupluri, acest lucru inseamna monogamie, iar pentru altele nu este neaparat necesar sa insemne acelasi lucru. Cel mai important aspect este ca au construit o relatie in care cred amandoi si in care isi doresc sa investeasca in continuare.

9. Cuplurile fericite doresc sa petreaca timp impreuna.

Partenerii de cuplu vad aceasta relatie ca pe o extensie a vietii lor independente, si nu ca pe o metoda ca sa umple un gol emotional sau ca sa obtina un anumit lucru.

10. Cuplurile fericite nu incearca sa se schimbe unul pe celalalt.

Este normal ca uneori sa fii frustrata sau deranjata de unele aspecte ale relatiei, dar cuplurile cu adevarat fericite inteleg ca nimeni nu va fi 100% perfect. Aceste cupluri au invatat sa accepte cu gratie defectele partenerului si au renuntat la dorinta de a-l schimba sau manipula.

Cuplurile care au o relatie fericita renunta la aceste 12 lucruri

11. Partenerii au incredere unul in celalalt, ceea ce ii ajuta sa evite frica si anxietatea.

Ei nu sunt influentati de schimbarile de stare ale partenerului si ii sunt intotdeauna aproape, aratandu-i suport nelimitat in loc sa se ingrijoreze si sa devina nelinistiti.

12. Il fac pe celalalt sa se simta acceptat.

Acest lucru inseamna sa-l accepti pe celalalt asa cum este, si nu pentru cum ti-ai dori sa fie. Atunci cand il accepti fara amaraciune, inseamna ca formati un cuplu fericit.

Foto: Shutterstock.com