Motivele pentru care un potential partener isi pierde interesul fata de tine

1
De Denisa Toma
25 oct. 2018

Este o situatie intalnita frecvent: cunosti o persoana noua si lucrurile par sa mearga grozav. Dar dupa cateva intalniri deja nu mai este interesata de tine.

Nu esti singura care trece printr-o astfel de situatie. Se intampla multora dintre cei care isi cauta jumatatea. Dar care este motivul? Psihologii sunt de parere ca sunt mai multe cauze pentru care oamenii isi pierd interesul fata de o persoana. Iata care sunt acestea si ce poti face pentru a le preveni, potrivit specialistilor de la Psychology Today.

Stima de sine scazuta

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii isi pierd interesul este lipsa de incredere in sine a persoanei cu care au intalniri. Increderea conteaza foarte mult. In mod sigur cunosti cel putin o persoana care nu este atragatoare din punct de vedere fizic, dar care are o multime de intalniri amoroase sau relatii. Motivul pentru care se descurca atat de bine este acela ca oamenii sunt atrasi de increderea in sine pe care o afiseaza. Este posibil ca stima de sine scazuta sa nu fie atat de evidenta inca de la inceput, de aceea se intampla ca unul dintre cei doi sa-si piarda interesul dupa cateva intalniri.

Cum poti rezolva aceasta problema?
Stimuleaza-ti increderea in tine! Stima de sine ridicata vine din acceptarea propriilor calitati si defecte. Trebuie sa inveti cum sa te simti bine in pielea ta si te intrebi care sunt aspectele vietii tale pe care vrei sa le imbunatatesti. Daca esti nemultumita de corpul tau, fa-ti o prioritate din a merge la sala de fitness si a fi in forma. Daca nu esti multumita de jobul tau, inscrie-te la diverse cursuri care te aduc mai aproape de profesia pe care ti-o doresti. Chiar si simplul fapt ca ai astfel de scopuri iti va da o stare de bine si iti va creste increderea in tine. Dar trebuie sa accepti ca unele lucruri nu pot fi schimbate, in special acelea care nu depind de tine.

Te implici prea mult

Unele persoane cauta cu disperare o relatie. Sunt nefericite daca sunt singure si tanjesc dupa cineva alaturi de care sa-si petreaca viata. Nu este nimic gresit in a-ti dori o relatie, dar vei obtine efectul contrar daca te straduiesti prea mult. Potentialii parteneri observa destul de repede acest comportament, ceea ce ii poate indeparta. In schimb, persoanele increzatoare se simt bine si pe cont propriu. Nu au nevoie de un partener pentru a simti ca viata lor are un sens.

Care este rezolvarea?
Daca te regasesti in aceasta situatie, invata sa accepti ideea ca ai putea ramane singura pentru tot restul vietii. Nu este deloc un gand placut, dar atunci cand inveti sa-l accepti esti, de fapt, pregatita sa intri intr-o relatie sanatoasa. Este dificil sa accepti aceasta posibilitate, dar te va obliga sa reflectezi asupra ta si asupra a ceea ce vrei sa fii, ca individ. Apoi, atunci cand este momentul potrivit, acea persoana speciala va aparea in viata ta si ti se va alatura, si nu va avea rolul de a te completa.

Nu v-ati sincronizat

In cazul in care niciuna dintre variantele de mai sus nu ti se potriveste, atunci probabil ca aparenta lipsa de interes din partea potentialului partener este doar o lipsa de sincronizare. Nu poti sa stii niciodata ce se intampla in viata unei persoane. De exemplu, este posibil sa fi trecut printr-o despartire recenta si a realizat ca nu este pregatit pentru o noua relatie. Prin urmare, chiar daca ai incredere in tine, esti perfect fericita si pe cont propriu si esti pregatita sa primesti acea persoana in viata ta, este posibil ca momentul sa nu fie unul bun pentru el.

Ce poti face?
Trebuie sa accepti situatiile pe care nu le poti explica. Unele lucruri in viata sunt invaluite in mister. Ai incredere ca un om perfect pentru tine va aparea la momentul potrivit – si ca tu vei fi persoana pe care o astepta. Pana atunci, fa lucruri pentru tine, cum ar fi sa mananci sanatos, sa faci sport, sa petreci timp alaturi de familie sau prieteni si sa te bucuri de toate lucrurile pozitive pe care viata are sa ti le ofere.

Prea mult, prea repede

In unele cazuri, ambele persoane sunt pregatite sa inceapa o relatie, dar dupa un start efervescent, scanteia incepe sa se stinga si dispare complet. Ce nu a mers bine? Acest lucru se poate intampla atunci cand o relatie accelereaza rapid, dar nu are o directie concreta. Atractia fizica, cea care ii aduce pe oameni impreuna in prima faza, este adesea atat de intensa, incat partenerii nu isi doresc altceva decat sa petreaca tot timpul impreuna. Iar atunci cand nu sunt impreuna isi trimit mesaje constant si se gandesc in mod obsesiv unul la celalalt. Desi poate fi interesant si incitant, exista riscul ca relatia sa nu dureze.

Ce poti face?
Fii constienta de modul in care evolueaza o relatie. Chiar si atunci cand incepem o noua relatie si totul pare minunat, echilibrul este esential. Nu neglija persoane sau activitati importante din viata ta atunci cand intri intr-o noua relatie. De asemenea, incearca sa construiesti si o relatie de prietenie cu partenerul tau. Cele mai multe cupluri fericite, care rezista de-a lungul timpului, reusesc sa echilibreze pasiunea si parteneriatul. Trebuie sa te asiguri ca tu si noul tau iubit aveti si alte lucruri in comun in afara de atractia fizica.

Foto: Shutterstock.com