Motivul pentru care uneori nu te simti deloc atrasa de partenerul tau

1
De Cristina Tudor
12 apr. 2020

Perioada de carantina pune o presiune majora asupra partenerilor care sunt nevoiti sa stea 24 de ore din 24 impreuna.

Daca in ecuatie sunt inclusi si copii si/sau animale de companie, sunt sanse foarte mici ca toata lumea sa fie zen permanent si intelegerea sa domneasca tot timpul. Nu este de mirare ca unele cupluri ajung sa se certe din orice, sa se evite prin casa si sa se enerveze pentru cele mai mici gesturi.

In cazul in care iubitul tau ti se pare extrem de enervant si de-a dreptul respingator in unele zile, este posibil ca la mijloc sa fie si alta explicatie, nu doar izolarea la domiciliu.

Daca te-ai confruntat la un moment dat cu senzatia ca partenerul tau de viata nu ti se mai pare la fel de atragator ca de obicei, fara sa stii exact de ce, oamenii de stiinta au gasit explicatia. Se pare ca este o situatie normala, cu care se confrunta cele mai multe femei, indiferent de aspectul fizic si trasaturile de caracter ale partenerului de viata.

Potrivit unui studiu recent, totul ar putea fi din cauza fluctuatiilor hormonale normale cu care majoritatea femeilor se confrunta in fiecare luna.

Iar partenerul de viata poate sa perceapa la randul sau aceste schimbari subtile ale comportamentului tau, cauzate de hormoni.

„Efectul hormonilor asupra comportamentului este adesea subestimat”, spune autorul studiului, Prof. Dr. Francesca Righetti de la Universitatea din Amsterdam. „Este valabil in cazul femeilor si barbatilor, asa cum este valabil si in cazul altor specii de animale”, completeaza specialista.

In cadrul cercetarii realizate de echipa sa, 33 de femei au dat probe de urina timp de 15 zile, pentru a se analiza nivelul principalilor hormoni sexuali – estrogen, progesteron si testosteron.

Participantele la studiu si partenerii lor de viata au completat zilnic chestionare axate pe satisfactia in relatia lor si pe modul in care isi percep partenerul. Niciuna dintre femeile incluse in studiu nu folosea o forma de contraceptive hormonale si toate cuplurile erau mai vechi de patru luni.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Shutterstock.com.