Nasul femeilor nu se insala: Ele diferentiaza prin miros barbatii singuri de cei casatoriti

1
De Cristina Tudor
10 ian. 2023

Corpul fiecaruia dintre noi are propriul sau miros, un parfum natural, iar nasul femeilor poate diferentia, potrivit cercetatorilor, un barbat singur de unul casatorit.

Totul tine de feromoni. De exemplu, barbatii heterosexuali sunt mai atrasi de femei cand acestea se afla in perioada fertila a ciclului lor menstrual, in timp ce femeile aflate la ovulatie sunt atrase de barbatii cu aspect foarte masculin.

Potrivit studiilor, nivelul de testosteron al unui barbat poate fluctua in functie de statutul sau marital: singur sau casatorit.

Le-au mirosit… tricourile

Potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii australieni, in 2019, pe un esantion de 82 de femei heterosexuale, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, acestea au selectat, aleatoriu, dintr-un grup de 89 de barbati, pe cei singuri si pe cei casatoriti sau aflati intr-o relatie de lunga durata.

Cercetatorii au taiat zona de subrat a tricourilor barbatilor inclusi in studiu si au pus bucatile de panza in borcane cu capac, iar femeile le-au mirosit. Concluzia a fost ca mirosul corporal al barbatilor singuri era mai puternic decat mirosul natural al barbatilor casatoriti sau aflati intr-o relatie de lunga durata.

De asemenea, atunci cand le-au fost prezentate poze, femeile maritate au evaluat fetele barbatilor singuri ca fiind mai masculine decat fetele barbatilor insurati. Acelasi rezultat l-a avut si evaluarea facuta de femeile singure.

Hormonii sexuali influenteaza mirosul

Hormonii sexuali si mirosul sunt doua elemente ce par a fi strans legate. Potrivit unui studiu din 2010, barbatii singuri au niveluri de testosteron mai mari decat barbatii insurati, fapt ce ar putea face ca parfumul natural al corpurilor lor sa semnaleze, pentru femei, fitness, viabilitate si disponibilitate sexuala.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com