Nimeni nu are dreptul sa-ti spuna cum sa-ti traiesti viata!

cum sa-ti traiesti viata
1
De Cosmina Kovacs
31 mai 2019

Inca exista mame care isi obliga copiii sa urmeze studiile pe care chiar ele nu le-au putut urma. Inca exista oameni care iti dau sfaturi despre cum sa-ti traiesti viata, desi nu le ceri. Inca exista persoane care iti spun cum sa-ti traiesti viata, desi nu le-ai cerut parerea.

Nimeni nu are dreptul sa-ti spuna cum sa-ti traiesti viata!

Suntem unici si fiecare dintre noi am primit darul cel mai de pret de la viata: puterea de decizie. Sigur ca intentiile pot fi bune, insa asta nu este garantia ca faci un bine cu adevarat.

Parintii mei aproape ca m-au obligat sa urmez studiile economice si asta am si facut. Nu pentru mine, ci pentru ei. Cum spuneam mai sus, intentiile lor erau bune. Aveau senzatia ca asta ar fi cel mai bun lucru pentru mine, insa adevarul e ca dupa ce am terminat studiile si am inceput sa lucrez in acest domeniu, m-am imprietenit cu depresia. Si nu era deloc placut. Nu era locul meu acolo.

25 de filme motivationale care-ti arata ce este important in viata

Asa ca am luat-o de la capat cu riscul de a-i dezamagi pe ei, dar cu scopul de a fi fericita. Vezi tu, n-aveau incredere in mine. Asa ca, indiferent cine si ce iti spune, tine minte ca „Nimeni nu are dreptul sa-ti spuna cum sa-ti traiesti viata”! Si stii de ce? Pentru ca nimeni nu se incalta in papucii tai si nimeni nu-si pune capul pe perna in locul tau.

Ai dreptul sa-ti traiesti viata asa cum iti doresti!

E mai usor sa-ti accepti propriile greseli si sa le transformi ulterior in lectiile tale de viata decat sa stai in umbra cuiva. Nu suntem marionete. Sunt fiinte vii, cu dorinte si viziuni diferite. Si e dreptul nostru sa facem ce vrem, cum vrem, cand vrem, nu ce spun altii!

Lectii simple (dar eficiente) pe care sa le tii minte toata viata

Fericirea este un drum, nu o destinație!

Daca incerci sa te convingi ca vei fi cu adevarat fericit cand iti vei lua, in sfarsit, masina aceea scumpa, te inseli. Daca incerci sa te convingi ca vei fi cu adevarat fericit cand vei conduce, in sfarsit, propria afacere, te inseli. Fericirea nu e despre obiectivele atinse, ci despre recunostinta.

Asa ca, oricine ai fi tu, fa-ti viata cum vrei tu, nu cum spun altii! E bine sa fii impacat cu tine insuti, nu sa-i impaci pe altii.

Foto: Shutterstock.com