Nu este adevarat ca ai ghinion in dragoste. Iata ce se intampla de fapt

1
De Denisa Toma
28 iun. 2019

Dupa ce ai avut numeroase relatii esuate, este usor sa spui ca ai ghinion in dragoste.

Dar este posibil ca problema sa fie la tine, iar unele obiceiurile pe care le ai sa stea in calea fericirii tale in plan sentimental. Poate ca exista si ghinion, dar nu este de obicei singura cauza.

Iata motivele care iti arata ca nu este corect sa crezi ca ai ghinion in dragoste:

Te concentrezi prea mult asupra aspectului fizic

Oamenii care arata bine sunt o incantare. Nimic nu se compara cu un partener care arata atat de bine incat toata lumea intoarce capul dupa voi atunci cand iesiti in oras. Problema este ca atunci cand esti in cautarea unei persoane frumoase, risti sa pierzi din vedere alte trasaturi importante. Acest lucru nu sugereaza faptul ca oamenii care arata bine nu au si calitati sau trasaturi de caracter de admirat. Dar exista riscul sa nu le descoperi cu adevarat daca te concentrezi numai asupra aspectului fizic. Iar acest lucru inseamna ca sansele de reusita pe termen lung ale unei relatii sunt mai mici.

Crezi ca poti schimba oamenii

Nu-i asa ca ai incercat de multe ori sa-l schimbi pe cel de langa tine si sa-l transformi intr-o varianta mai buna a sa? Dar varianta pe care tu o consideri mai buna nu inseamna ca este cu adevarat mai buna. Nu ar trebui sa incerci sa schimbi oamenii. Cu atat mai putin cand vine vorba de relatii. O relatie care incepe cu gandul „nu imi place acest lucru la el, dar se va schimba cu timpul” este o relatie sortita esecului.

Singura modalitate de a atrage dragostea in viata ta (in loc de durere si suferinta)

Trebuie sa lucrezi la increderea in sine

Oamenii care au o stima de sine scazuta au tendinta de a accepta mai putin decat merita. Atunci cand te multumesti cu prima relatie care iti iese in cale, ajungi sa traiesti in compania unui partener care nu te merita sau care nu iti este egal. Nu te poti astepta ca o astfel de relatie sa reziste. Nu este usor sa dobandesti o incredere mai mare in propria persoana. Dar daca te devii constienta de faptul ca trebuie sa-ti imbunatatesti increderea in tine, vei vedea apoi cum ghinionul in dragoste va disparea.

Nu ai invatat din relatiile esuate

Daca iesi din fiecare relatie esuata fara sa fi invatat o lectie, inseamna ca faci ceva gresit. Intotdeauna exista o lectie pe care sa o inveti si sa o aplici la urmatoarea relatie. Iar acest lucru este cu atat mai valabil cand vine vorba de relatiile negative. Nu te lasa cuprinsa de cercul vicios al „ghinionului” in dragoste pentru ca esti prea lenesa sa inveti din greseli.

Ignori semnalele de alarma

Nu pacalesti pe nimeni daca observi semnale de alarma in comportamentul noului tau partener, dar incerci sa le ignori. Nimeni nu este perfect si cu totii avem micile noastre defecte sau ciudatenii. Dar sunt unele semnale de alarma pe care nu ar trebui sa le treci cu vederea niciodata. Nu vei scapa de ghinionul in dragoste daca iti bagi capul in nisip precum strutul.

5 carti pe care sa le citesti cand suferi din dragoste

Ignori vocile ingrijorate ale familiei si prietenilor

Este foarte enervant ca prietenii si familia sa-ti spuna ce sa faci in relatia ta. Dar pentru ca privesc din afara, au capacitatea de a observa totul in ansamblu si de a vedea situatia mai clar. Este nevoie de mult curaj din partea unui apropiat sa-ti spuna ca este ceva in neregula cu actualul tau partener. In loc sa respingi categoric orice observatie, ai putea sa asculti ce are de spus si sa analizezi cu atentie. Este posibil sa-ti deschida ochii.

Te lasi calcata in picioare

Viata este prea scurta pentru a irosi timp intr-o relatie in care nu esti respectata si apreciata. Atunci cand ii permiti cuiva sa-ti rapeasca demnitatea nu doar ca iti blochezi propria dezvoltare, dar risti sa iti pierzi si increderea in tine. Nu mai esti tu, ci o varianta a ta careia ii lipseste respectul de sine.

Cele 5 secrete despre dragoste pe care femeile le descopera prea tarziu

Esti in cautarea celui potrivit acum, nu a celui potrivit

Este de inteles ca nu vrei sa fii singura. Dar ar trebui sa te intrebi: este mai bine sa fii singura si fericita sau intr-o relatie si complet nefericita? Daca vrei sa eviti ghinionul in dragoste, ar trebui sa alegi prima varianta. Sa ai o relatie doar de dragul de a avea una nu te ajuta cu nimic. In mod sigur exista persoana potrivita pentru tine, dar nu o vei intalni daca te afli permanent in relatii provizorii.

Foto: Shutterstock.com