Nu ma intelegeti gresit, dar mie chiar nu-mi plac copiii…

1
De Cosmina Kovacs
15 aug. 2019

Nu arunca cu pietre inainte sa citesti randurile de mai jos, te rog. Nu sunt cuvintele mele, insa le accept si sunt foarte ok cu asta, desi sunt o viitoare mamica.

M-am intalnit cu niste prieteni zilele trecute. De fapt, eu si sotul meu. Poate ca stii sau poate ca nu, insa atunci cand esti gravida, toata lumea e curioasa. Cum e? Cum ai reusit sa nu te ingrasi? S-a schimbat viata de cuplu, nu s-a schimbat? Curiozitati.

– Voi cand va puneti pe treaba?, a intrebat barbata-miu.

M-am uitat lung la el. La fel si prietenii nostri. Am simtit nevoia sa intervin si sa spun: „Te rooog, nu te transforma in genul ala de om. Daca mie imi place ciorba de burta, e musai sa te fortez sa o gusti daca tu nici nu vrei sa te atingi de ea?”.

– Nu ma intelegeti gresit, dar mie chiar nu-mi plac copiii! N-as avea nici rabdare, nici n-as sti cum sa am grija de el, asa ca mai bine nu facem. Cel putin, nu acum, a spus prietenul nostru.

– Dar tu n-ai fost copil?, a intrebat sotul meu.

Am oprit discutia rapid. Cred ca avem dreptul sa ne dorim lucruri diferite, sa ne traim vietile diferit, sa vedem lumea diferit. In fond, suntem unici, nu? Nimeni nu mai e ca mine. Nimeni nu e ca tine. Poate ca avem asemanari, insa mi-e clar si limpede ca suntem diferiti.

In plus, sa ma ierte Dumnezeu, insa decat sa faci un copil care sa nu simta apoi ca ti l-ai dorit din tot sufletul, mai bine nu-l mai faci. Nu cred ca exista parinte care sa nu fie de acord ca nu e chiar atat de simplu sa cresti un copil. E superb, dar nu e usor. Si mai cred ca fiecare copil care ajunge pe lumea asta are dreptul sa se simta CEL MAI IUBIT și CEL MAI DORIT copil din lume! Poate ca asa ne vom schimba cu adevarat. Poate ca astfel vom deveni mai empatici, mai atenti fata de noi insine, dar si fata de ceilalti.

Cred ca fericirea este relativa si difera de la individ la individ. Si mai cred ca nimeni nu are dreptul sa-ti spuna ce si cand sa faci. Cum spuneam mai sus, imagineaza-ti ca vine un astronaut si insista ca TREBUIE NEAPARAT sa te plimbi prin spatiu pentru ca nimic nu se compara cu asta. Sau imagineaza-ti ca iti spune un medic chirurg ca TREBUIE NEAPARAT sa faci medicina si sa salvezi vieti pentru ca nimic nu se compara cu asta. Cu siguranta ca au dreptate. Cu siguranta ca sunt experiente unice, dar asta nu inseamna ca e pentru toata lumea.

Avem scopuri si dorinte diferite si consider ca este NORMAL si corect asa.

Cu drag,

Cosmina

Foto: Shutterstock.com