4 obiceiuri neatragatoare care iti diminueaza farmecul personal si ii indeparteaza pe oameni

1
De Teodora Tirca
26 sept. 2023

Cu siguranta exista cateva lucruri care te fac si pe tine sa te indepartezi de o persoana sau sa o consideri „antipatica”. In timp ce multe dintre caracteristicile care ne plac sau nu la ceilalti sunt subiective, cateva dintre ele ne lasa tuturor un gust amar.

Sigur ca n-ar trebui sa te preocupe tot timpul ce cred altii despre tine, insa trebuie sa recunoastem ca suntem fiinte sociabile, iar conexiunile ne ajuta sa evoluam si sa invatam lucruri utile despre noi si despre lumea care ne inconjoara. Suntem mai puternici atunci cand ne inconjuram de oameni valorosi, care ne sustin si ne incurajeaza. Cei cu care ne petrecem timpul ne ajuta sa fim cea mai buna versiune a noastra sau, dimpotriva – ne trag in jos si ne diminueaza stralucirea. De aceea, e atat de important sa-i selectezi cu atentie pe cei care fac parte din grupul tau apropiat.

Dar mai e ceva: asigura-te ca si tu esti o persoana care aduce plus valoare in viata celorlalti si a carei prezenta este cautata si apreciata. Renunta la obiceiurile de mai jos, pentru ca sunt complet neatragatoare pentru cei din jur, fie ca vorbim despre potentiali parteneri, prieteni sau colegi.

1. Iti incalci constant micile promisiuni

Nu ma refer la acele promisiuni importante pe care le-ai facut oamenilor dragi din viata ta, ci la micile asigurari pe care le oferi in viata de zi cu zi, de exemplu: „Ajung la 7 la tine”, „Ne intalnim la cafenea dupa munca” sau „Iti inapoiez azi masina”. Sigur ca pot interveni lucruri care te impiedica sa-ti tii promisiunile, dar daca mai tot timpul iti incalci cuvantul, vei deveni acea persoana pe care nimeni nu se poate baza. Nu vei avea credibilitate, iar asta e total neatragator. Incearca sa-ti iei in serios chiar si micile responsabilitati, iar cand nu poti onora ceva, anunta din timp.

Sarah Jessica Parker vorbeste fara perdea despre imbatranire: „Nu pot sa ma uit in oglinda si sa neg realitatea”

2. Esti tot timpul in defensiva

Atitudinea defensiva are de obicei radacini adanci si merita sa explorezi acest subiect la terapie sau cu persoane dragi in care ai incredere. Poate ai crescut fiind nevoita sa-ti iei mereu apararea sau un adult te-a facut sa crezi ca faci totul gresit. Sa fii in defensiva indiferent de subiectul discutat si sa iei totul personal e nu doar obositor, ci si total neatragator pentru cei din jur. Atunci cand cineva face o gluma, gandeste-te de doua ori daca e ceva inofensiv sau chiar e cazul sa-ti iei apararea. Nu exclud faptul ca uneori cei din jur folosesc glumele pentru a-i „ataca” pe ceilalti, dar exista momente in care pur si simplu nu trebuie sa te iei atat de in serios. Daca ai indoieli, pune intrebari (pe un ton calm, curios): „De ce crezi asta?”.

3. Gasesti mereu defecte in ceilalti

Poate ca cineva te-a ranit atat de profund, incat ti-e foarte greu sa ai incredere in oameni sau sa vezi binele in ei. Asa ca te concentrezi pe a le gasi mereu „vina”. Daca nu ai decat lucruri negative de povestit despre oamenii cu care intri in contact, vei pierde la randul tau increderea si afectiunea celorlalti. Oamenii vor evita sa intre in „vizorul” tau si te vor izola. Fii mai deschisa si fa-ti un obicei din a cauta partile bune – nu doar in oameni, ci si in situatiile din viata.

Oamenii care au aceasta afectiune a pielii vor trai mai mult, conform unui studiu

4. Te uiti prea mult pe telefon

Cred ca acesta este un obicei comun in ziua de azi. Indiferent ca luam cina cu cineva sau facem o plimbare, avem tendinta sa scoatem telefonul si sa raspundem la alte conversatii in timp ce… suntem implicati intr-o conversatie. De cele mai multe ori, nimic din ce se intampla pe telefon nu e atat de important incat sa nu poata fi amanat. Gandeste-te la propria experienta: nu-i asa ca te simti bine atunci cand cineva iti acorda intreaga atentie si nici macar nu scoate telefonul pe masa? Acest mic detaliu este incredibil de atragator.

Foto: Freepik.com