Pierzi bani in fiecare luna din cauza acestor 8 obiceiuri

1
De Alice Papuc
21 nov. 2023

Nu lua aceste obiceiuri cu tine in urmatorul an.

Un obiectiv important, care se regaseste pe lista celor mai multi oameni, este acela de a economisi pentru planuri marete. Cu toate acestea, este un obiectiv pe care prea putine persoane reusesc sa il duca la bun final. Descopera 8 obiceiuri care te fac sa pierzi bani in fiecare luna si descopera ce poti face pentru a-ti imbunatati situatia financiara in urmatorul an!

Cumparaturi impulsive

Achizitiile impulsive pot adauga sume semnificative la cheltuielile tale lunare. Nu le lua cu tine in 2024! Renunta sa mai cumperi lucruri de care nu ai nevoie cu adevarat si care nu te fac fericita. Incearca sa iti stabilesti un buget bine delimitat si sa te gandesti de doua ori inainte de a face o achizitie care nu se afla pe lista ta.

Abonamentele pe care nici macar nu le folosesti

Revizuieste-ti abonamentele lunare si renunta la cele pe care nu le utilizezi sau care nu iti aduc cu adevarat valoare. Poate fi vorba despre abonamente la reviste, platforme de streaming sau chiar despre abonamentul la sala, daca nu ai mai facut sport de cel putin o luna.

Lipsa unui fond de urgenta

De cele mai multe ori, oamenii nu au un fond de urgenta clar stabilit. Acest comportament poate fi extrem de daunator, mai ales atunci cand apar situatii neprevazute care iti pot afecta semnificativ bugetul. In 2024, creeaza o rezerva de urgenta si fii pregatita pentru orice surpriza neplacuta, precum o problema medicala, o reparatie la masina, la casa sau chiar pierderea locului de munca. Oricat de improbabila poate parea aceasta situatie, este important sa fii pregatita pentru orice.

Acele momente in care iti comanzi mult prea des mancare

Stiu cat de placut poate fi sa iti comanzi mancare dupa o zi incarcata. Stiu ca uneori nu ai timp sau energie sa iti prepari tu cina. Cu toate acestea, obiceiul de a comanda mancare poate reprezenta o cheltuiala considerabila. Incearca sa reduci frecventa si sa gatesti acasa mai des. Acest obicei nu numai ca iti va salva bani, dar va fi benefic si pentru sanatatea ta.

Nu iti platesti facturile la timp

Amanarea platii facturilor poate duce la taxe si penalitati inutile. Seteaza-ti o plata automata in fiecare luna sau opteaza pentru o notificare si achita facturile la timp. Astfel, vei evita atat costurile suplimentare, cat si stresul financiar.

Acumulezi prea multe datorii

Folosirea cardului de credit in mod nechibzuit poate duce la datorii mari. Invata sa-ti gestionezi creditul cu responsabilitate si evita imprumuturile inutile.

Cheltuieli excesive pe divertisment

Cheltuielile excesive pe evenimente sociale, concerte sau activitati recreative pot adauga presiune asupra bugetului tau. Nu spun sa nu te distrezi, dar incearca sa iti aloci un buget specific pentru activitati recreative, in functie de resursele tale financiare.

Nu beneficiezi de oferte

Ignorarea ofertelor si reducerilor poate insemna sa platesti mai mult decat trebuie pentru anumite bunuri si servicii. Fii atenta la promotii si cauta modalitati de a economisi bani la cumparaturi, fie ca este vorba despre cashback, despre o promotie pentru cei abonati la newsletter sau despre coduri de reducere. De asemenea, nu uita sa compari pretul unui produs in mai multe magazine. S-ar putea sa ai surprize placute!

Foto: Freepik.com