5 lucruri pe care trebuie sa le stii cand pornesti pe drumul vindecarii emotionale

1
De Alice Papuc
11 sept. 2023

Constientizarea acestor provocari te ajuta sa fii pregatita pentru procesul tau de vindecare si sa iti recastigi bunastarea.

Procesul de vindecare nu este deloc glam, asa cum il vezi evidentiat pe social media. Nu este despre lumanari parfumate, bai lungi, seturi din satin si alte ritualuri de self care. Acesta implica multa munca, dedicare, suisuri si coborasuri. Iata de ce procesul de vindecare este mai mult dureros decat placut!

Cum sa ramai constanta in procesul tau de vindecare

Procesul de vindecare implica sa te indepartezi de oameni

Cand incepi sa te vindeci, realizezi care sunt acele relatii toxice din viata ta. Fie ca este vorba despre un partener toxic sau despre o prietenie care nu iti face bine, aceasta realizare implica sa te indepartezi de persoane care au facut parte din viata ta. Si chiar daca stii ca acest lucru este spre binele tau, nu inseamna ca nu te doare sa pleci de langa cei dragi.

Lipsa sprijinului social

Uneori, lipsa sprijinului social poate face ca procesul de vindecare sa fie si mai dificil. Fiecare persoana simte nevoia de un prieten alaturi sau de o vorba buna. Cu toate acestea, inca exista multe persoane care nu inteleg procesul de vindecare si care tind sa iti puna piedici in aceasta etapa din viata ta.

Ciclurile de 7 ani: cum evolueaza mintea, trupul si spiritul tau la fiecare 7 ani

Schimbarile necesare

Vindecarea implica schimbari semnificative in viata de zi cu zi. Dar aceste schimbari pot fi si inspaimantatoare si dureroase, deoarece implica sa renunti la un stil de viata cunoscut si la obiceiurile tale. Cu toate acestea, schimbarile sunt vitale si doar acestea vor aduce lucruri noi si benefice in viata ta. Trebuie sa ai curaj sa iesi din zona de confort si sa faci ceea ce este cu adevarat bine pentru tine, pe termen lung.

Trei zodii vor avea o toamna de vis. Pentru ele se implinesc planurile, au succes profesional si se bucura de dragoste

Simti ca esti intr-un declutter permanent

Sa te vindeci inseamna sa faci curat si sa te organizezi din toate punctele de vedere: in viata, in casa si in sufletul tau. Ajungi sa te simti intr-un declutter continuu, mereu te descotorosesti de ceva si mereu ai un aspect nou pe care trebuie sa il organizezi. Uneori este greu sa renunti la ceva si nu intelegi de ce trebuie neaparat sa faci acest lucru. Dar la finalul zilei, stii ca totul este spre binele tau si ca intr-o zi iti vei multumi pentru acest lucru.

Timpul nu pare sa fie de partea ta

Intregul proces de vindecare poate dura mult mai mult decat te-ai astepta sau decat ti-ar placea. De cele mai multe ori, ajungi la concluzia ca ai avut asteptari nerealiste si ajungi sa simti ca lucrurile nu se intampla deloc asa cum iti doresti. Timpul pare sa nu fie de partea ta si simti ca nimic nu se schimba de la o zi la alta. Tot acest proces te invata sa ai rabdare cu tine si sa iti acorzi mai mult timp. Cand va trece un an, vei vedea cat s-a schimbat in realitate viata ta.

Foto: Freepik.com