Ciclurile de 7 ani: cum evolueaza mintea, trupul si spiritul tau la fiecare 7 ani

1
De Alice Papuc
3 sept. 2023

Oricat fugim de ea, schimbarea este mereu prezenta. Iata cum evolueaza oamenii la fiecare 7 ani!

Nu este un mit, ci un fapt dovedit stiintific: mintea, trupul si spiritul tau evolueaza la fiecare 7 ani. Potrivit cercetatorilor, ciclurile de 7 ani sunt extrem de importante atat pentru medici, profesori si psihologi, cat si pentru individ.

Iata cum evolueaza mintea, trupul si spiritul tau la fiecare 7 ani!

 

Varsta de 0-7 ani: dezvoltare fizica si emotionala in functie de mediu

Inceputul vietii este, cu siguranta, cea mai importanta parte din parcursul cuiva. Totul este manat de instinct si de nevoi: nevoia de supravietuire, de conexiune si de protectie. Iar aici mediul in care te dezvolti este esential. Structura mentala este construita, iar ea este cea care iti va arata cum trebuie sa gandesti si ce trebuie sa simti in anii ce urmeaza. Acestea fiind spuse, invatarea este cel mai important lucru. Inveti cum sa vorbesti, cum sa te misti si cum sa interactionezi cu cei din jur.

Varsta de 7-14 ani: dezvoltare fizica rapida si autonomie psihologica

Dezvoltarea fazei anterioare este continuata aici. Ideile si conceptele care au inceput anterior sunt acum, mai mult ca niciodata, descoperite de copil. Acestea fiind spuse, are loc o dezvoltare fizica si psihologica. Organele sexuale incep incet sa se maturizeze spre pubertate.

Copilul a inceput sa creeze o lume interioara proprie: simte fericirea si tristete in modul lui unic. Are visuri, eroi si aspiratii. De asemenea, asociatiile cu lumea exterioara sunt din ce in ce mai accentuate: copilul interactioneaza si impartaseste lucruri.

Varsta de 14-21 ani: dezvoltare emotionala si fizica

Aceasta perioada este caracterizata de schimbari fizice si emotionale puternice. Individul se descopera in relatie cu lumea, devenind tot mai constient de sine. Se formeaza interese si aspiratii puternice, precum calatoritul, arta, muzica, tehnologia sau literatura. Ideile despre moralitate se schimba si, adesea, oamenii au probleme in a identifica limitele. Independenta este din ce in ce mai importanta, iar cele mai multe persoane experimenteaza sentimente de “fuga” de casa si de tot ce le este deja cunoscut. Este o etapa care aduce cu sine multa maturitate.

Varsta de 21-28 de ani: rafinament

Tanarul adult intra in acea etapa in care este, in sfarsit, suficient de matur din punct de vedere emotional. Este o etapa mult mai “rafinata”, in care persoana in cauza capata control asupra emotiilor sale. Cariera devine din ce in ce mai importanta, la fel si relatia cu lumea exterioara. Este momentul in care cei mai multi indivizi isi cauta un partener. Se inteleg cu adevarat conceptele precum respect, compromis si apreciere.

Cum sa te eliberezi de blocajele emotionale – 6 moduri de a-ti vindeca sufletul de emotiile negative

Varsta de 28-35 ani: apogeu

Aceasta varsta este ideala, atat din punct de vedere fizic, cat si mental. Oamenii se afla, in general, in cea mai buna conditie fizica. De asemenea, au acumulat un intreg bagaj de cunostinte si experiente. In general, cariera este pe val, iar cei mai multi oameni dezvolta relatii importante, se casatoresc, isi formeaza familii si calatoresc mai mult ca oricand. Oamenii isi inteleg mult mai bine individualitate si emotiile pe care le experimenteaza.

Varsta de 35-42 de ani: criza varstei de mijloc

Aceasta este varsta la care oamenii se impart in doua categorii: fie sunt oameni fericiti de viata lor si de locul in care se afla, fie sunt oameni care isi doresc o schimbare totala. Cariera, relatia si obiceiurile sunt evaluate mai mult ca niciodata. Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, nu si-au atins apogeul in faza anterioara, acesta este momentul de glorie.

Varsta de 42-49 ani: reinventare

Schimbarea isi face, inca o data, loc in viata. Majoritatea persoanelor au deja viata “la locul ei”, asa ca acesta este momentul in care isi doresc sa isi lase amprenta asupra lumii. Este varsta la care oamenii renunta la stereotipuri si sunt mai autentici ca niciodata.

5 lucruri mici (dar importante) pentru care majoritatea oamenilor uita sa fie recunoscatori

Varsta de 49-56 ani: trezirea spirituala

Acesta este momentul in care oamenii privesc cel mai mult in interior: momentul in care realizeaza ce schimbari se petrec in corpul lor. Pentru cei care nu si-au dat inca seama cine sunt, poate fi o varsta a depresiei.

Varsta de 56-63 de ani: o altfel de intelegere a vietii

Intuitia este mai puternica decat a fost vreodata. Este o epoca a acceptarii si a pacii interioare. Corpul accepta ca imbatraneste, iar tot ceea ce individul are nevoie este sa fie in armonie.

Varsta 63-70 de ani: detasare

Acesti ani ofera o oportunitate imensa: oamenii tind sa vada partea buna a lucrurilor. Nu se mai complica inutil si cauta confort si liniste in tot ceea ce fac. Este o etapa a detasarii.

Toamna este momentul ideal pentru manifestare. Iata ce obiceiuri sa adopti in viata ta chiar de la 1 septembrie

Varsta de 70-77 de ani: intelepciune

Acesti ani ofera mai multa maturitate, intuitie si intelepciune. Esti mai conectat la tine si iti accepti mai mult ca oricand viata.

Varsta de 77-84 ani si anii care urmeaza: transmiterea invataturii

Este o varsta la care cei mai multi oameni isi impartasesc cunostintele si lucrurile invatate. Perceptiile s-au largit si omul traieste viata intr-un mod distinct.

Foto: depositphotos.com