5 intrebari pe care sa i le adresezi mamei tale pentru a va consolida legatura

1
De Alice Papuc
21 iun. 2024

Aceste intrebari iti vor oferi prilejul de a te apropia si mai mult de mama ta!

Relatia cu mama este una speciala in viata oricarei femei. Mama este acea persoana care ne-a format si care a fost alaturi de noi in fiecare etapa a vietii. Cu toate acestea, odata cu trecerea timpului viata devine din ce in ce mai agitata, iar aceasta legatura ajunge (involuntar) pe plan secundar. De aceea, este recomandat sa profiti de fiecare ocazie pentru a-ti scoate mama la o cafea si pentru a petrece timp de calitate impreuna. Iata 5 intrebari pe care i le poti adresa, astfel incat sa va (re)consolidati legatura!

“Avand experienta de acum, ce ti-ar fi placut sa stii la 20 de ani?”

Aici poate incepe o discutie foarte interesanta, purtata ca de la femeie la femeie. Mai ales daca ai o varsta situata intre 20 si 30 de ani, poti afla lectii importante de viata de la mama ta. De asemenea, poti afla cum era ea, atunci cand era de varsta ta. Si ce poate fi mai frumos decat sa realizezi ca si ea este o femeie care traieste viata pentru prima oara, asemenea tie?

“Ce iti doresti cel mai mult in anii care urmeaza?”

Chiar daca mama ta are o anumita varsta, nu inseamna ca a renuntat complet la viata. Sunt sigura ca si ea are dorinte, planuri, obiective personale sau visuri pe care nu a putut sa le realizeze (inca). Este un prilej minunat sa descoperi ce este in sufletul ei si sa incerci sa ii oferi o bucurie pe viitor, tinand cont de aceste dorinte.

“Care este cea mai fericita amintire a ta?”

Cine nu-si doreste sa afle acele lucruri care au ramas in sufletul mamei, chiar pe masura ce au trecut anii? Poate fi un moment emotionant, in care sa descoperi si mai multe informatii pretioase despre mama ta si despre viata ei.

“Cum s-a simtit primul tau an in calitate de mama?”

Din nou, poti afla povesti emotionante despre lucrurile pe care mama ta le-a invatat si despre cele mai importante emotii pe care le-a experimentat. Oricat de pregatita si de puternica este astazi, candva a fost o femeie care a simtit, la randul ei, deznadejde, anxietate sau nu a stiut cum sa gestioneze anumite situatii. Toate aceste momente au venit la pachet, bineinteles, cu multa implinire sufleteasca.

Cele mai evidente semne ca pierzi masa musculara si ce e de facut

“Care sunt cele mai bune lucruri pe care le observi odata cu trecerea timpului?”

Poti obtine lectii de viata importante pe care sa le aplici, la randul tau, odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, mama ta poate avea prilejul sa impartaseasca ce are pe suflet, ce a descoperit, ce o bucura, dar poate si anumite dificultati, daca simte nevoia si daca discutia va ajunge in acel punct.

Foto: depositphotos.com