Sapte pasi catre libertate

1
De Cristina Tudor
17 sept. 2018

Nu stiu cum esti tu, dar pentru mine viata inseamna iubire, bucurie, libertate. Libertatea de a fi eu insami, de a-mi creea fiecare zi dupa bunul plac, de calatori oriunde pe acest Pamant minunat. Chiar daca fiecare dintre noi are definitii diferite ale libertatii, cu totii ajungem acolo pe cai similare. Iata ce poti face.

1. Incepe din interior.

Adevarata libertate este cea interioara. Nu intamplator, anii indelungati si grei de prizonierat, nu au reusit sa ingenuncheze spiritul unor oameni precum Petre Tutea, Constantin Noica sau chiar Nelson Mandela. L-as mai trece pe lista si pe genialul personaj John Coffey din filmul „The Green Mile”, care nu numai ca este impacat cu condamnarea sa pe nedrept, dar il ajuta si pe temnicierul sau, Paul Edgecomb, sa scape de durere. Atata vreme cat spiritul tau este liber si ai imaginatie, nimeni nu iti poate rapi libertatea.

2. Constientizeaza-ti si asuma-ti rolul de co-creator.

Facand asta, capeti mai multa incredere in tine si in puterile tale, si te eliberezi din starea de victima. Stii ca lumea exterioara reflecta lumea ta interioara si ca schimband ceea ce este in tine, schimbi si circumstantele exterioare.

3. Conecteaza-te la intelepciunea ta interioara.

Fiecare dintre noi are intelepciune interioara precum si acces la aceasta in masura in care si-o doreste. Aici gasesti intotdeauna cele mai bune raspunsuri la intrebarile tale si cele mai bune solutii la provocarile cu care te confrunti.Te eliberezi de sub imperiul mintii – care gaseste argumente pro si contra in orice situatie dar si de nevoia de a cauta validare de la cei din jur.

4. Accepta ca esti o farama de divinitate care are o experienta umana.

Esti mai mult decat corpul tau, jobul tau, obiectele pe care le detii. Cand toate acestea dispar, tu continui sa existi.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com